14. června 2010 • 12:12

Pípla textovka: Blahopřeji, soudruhu Maradono

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze všech gratulací byla tohla možná vůbec nejbizarnější. Když se argentinské reprezentaci povedlo v jejím úvodním utkání na světovém šampionátu porazit Nigérii, trenéru Diego Maradonovi pípla na mobilu textovka. Stálo v ní: „Gratuluju, soudruhu Maradono.“ Blahopřání poslal venezuelský diktátor Hugo Chávez.



Jsou dobří kamarádi, i jejich politické názory jsou si docela podobné. Proto nepřekvapí, že venezuelský prezident Hugo Chavéz fandí na fotbalovém mistroství světa právě Maradonovi a jeho Argentině.

V sobotu u televize skákal při argentinském utkání jako pominutý, přes sociální síť Twitter poslal do světa radostnou zprávu: „Skvěle, Argentino! Nigérijcům jsi mohla nastřílet klidně i pět gólů.“ K tomu připojil i zmíněný soudružský pozdrav, jenž zopakoval i v SMS přímo Maradonovi.

Hugo ChavezFoto AFP

I jeden z nejkontroverznějších politiků světa je v těchto dnech poblázněný fotbalem, podle zápasů mění svůj program. Kvůli turnaji přesunul na jiný čas svou pravidelnou televizní one-man show, na jeho popud se ruší třeba i zasedání vlády.

Chavéz je nicméně jen jedním z mnoha politiků, pro které je teď fotbal důležitější než pracovní povinnosti. Třeba americký viceprezident Joe Biden v pátek kvůli zahájhení šampionátu odsunul jednání o ropné skvrně v Mexickém zálivu, o fotbale dlouho před svými věrnými mluvil i libyjský diktátor Muammar Kaddáfí.

Muammar KaddáfíFoto ČTK

Toho zjevně stále ještě štve, že FIFA dala v pořadatelství letošního mistrovství přednost JAR před jeho vlastí. Velkou část svého posledního projevu totiž v Tripolisu věnoval tématu, že mezinárodní federace není ničím jiným, než mafií vykořisťující menší a chudší země.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud