24. června 2010 • 15:15

Zavolám Mourinhovi, řekl Maradona. Chce radu

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Diego Maradona přispěchal před osmifinálovým duelem proti Mexiku s dalším trumfem: Argentině v taktických otázkách poradí José Mourinho! Portugalského kouče prý Maradona nesmírně obdivuje, nicméně nehodlá hrát tak defenzivně jako Inter Milán.



Maradonův trenérský styl je středem zájmu od počátku mistrovství světa. A ačkoliv je velice rozdílný než metody, které praktikuje José Mourinho, může se ve vyřazovacích bojích přiblížit tomu, díky čemuž Inter Milán vyhrál Ligu mistrů.

586498:title:true:true
586499:title:true:true
586496:title:true:true

Trenér Argentiny řekl, že jednou z možností, jak se ještě zlepšit, je kontaktovat právě portugalského kouče.

„Mourinha mám rád po všech stránkách. Hodiny jsme spolu mluvili o fotbale, útočné a obranné taktice,“ svěřil se Maradona v rozhovoru pro La Nacion.

„Vypadá jako chlápek, na kterého se v případě potřeby můžete kdykoliv spolehnout. Mám jeho telefonní číslo a možná mu zavolám.“

Maradona však vyloučil možnost, že by Argentina hrála tak defenzivně jako Inter Milán v semifinále Ligy mistrů. „Rozhodně ne, ale v jeho případě to fungovalo, že? Vyhrál celou soutěž,“ uvedl.

Klíčem k úspěchu Argentiny bude také forma jednotlivých hráčů. Podle Maradony žádný fotbalista na turnaji nedosahuje kvalit Carlose Téveze.

„Možná o mě lidé budou říkat, že jsem arogantní, ale nikdo nemá ani z třiceti procent takovou formu jako Carlitos. Jeho hra vám prostě vyrazí dech,“ pronesl Maradona.

Stejné pocty se dočkal i Lionel Messi, i když na turnaji zatím nevstřelil ani gól. „Věřím, že to zlomí. Je připraven vstoupit na hřiště a odejít jako král,“ dodala legenda.

Argentina dala v Jihoafrické republice zapomenout na nepovedenou kvalifikaci a základní skupinou prošla se vší lehkostí. Vyhrála všechny tři zápasy a do osmifinálových bojů, kde se střetne s Mexikem, proklouzla z prvního místa.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud