24. června 2010 • 21:39

Nový Zéland pouze remizoval a jede domů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Paraguaye hráli v posledním utkání skupiny F na mistrovství světa bez branek s Novým Zélandem, což jim stačilo k zajištění první postupové příčky. V nudném, takticky vedeném utkání byl blíže brance postupující celek, soupeř se do žádné výrazné šance neprobojoval.



Očekával se jednostranný zápas, ale jihoamerický výběr si byl moc dobře vědom ideální výchozí situace a začal opatrně. Výsledkem byl takticky opatrný zápas. Nový Zéland totiž nebyl zrovna soupeřem, jenž by dokázal vedoucí tým skupiny přehrávat.

Do not jihoamerického celku navíc brzy začal nahrávat i průběžný výsledek druhého utkání skupiny mezi Slovenskem a Itálií, který neohrožoval jeho pozici v čele tabulky.

Svého soupeře sice Paraguay přehrávala, ale držení míče a několik střel ze střední vzdálenosti k šanci vést nemohlo. Jediný pokus mezi tyče během prvního poločasu vyslal Caniza.





Nový Zéland sice sliboval, že zkomplikuje v posledním utkání postupové plány tří favoritů skupiny, ale v defenzivně laděném duelu nedokázal využít své přednosti, tedy dynamický a agresivní způsob hry.

A nezměnil na tom nic ani druhý poločas, v němž naopak Paraguay hodně přidala na aktivitě a měla nadosah vedení. Nejprve byl v 62. minutě blízko první trefy po ostřelování branky Riveros, ale jeho hlavičkový pokus přizvedl Paston. Ještě blíže byl rozhodnutí v 77. minutě střídající Barrios, ale ani se zblízka prosadit nedokázal a v závěru už jeho tým raději neriskoval.

K risku se však překvapivě neodhodlali ani fotbalisté Nového Zélandu, pouze jeden centr v závěrečných minutách mohl soupeře vystrašit, ale útočníci byli k dorážce příliš daleko. I proto se se šampionátem rozloučili, a to přesto, že ani jednou neprohráli a remizovali i s obhájcem titulu z Itálie či postupujícím Slovenskem.

Paraguay - Nový Zéland 0:0

Rozhodčí: Nišimura - Sagara (oba Jap.), He Sang Čong (Korea). ŽK: Santa Cruz, Haedo - Nelsen. Diváci: 34.850.

Paraguay: Villar - Caniza, Julio César Cáceres, Da Silva, Rodríguez - Riveros, Víctor Cáceres, Vera - Santa Cruz, Cardozo (66. Barriso), Haedo (67. Benítez). Trenér: Martino.
Nový Zéland: Paston - Reid, Nelsen, Smith - Bertos, Elliott, Vicelich, Lochhead - Killen (79. Brockie), Fallon (69. Wood), Smeltz. Trenér: Herbert.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud