28. června 2010 • 13:48

Ferdinand: Kdyby gól uznali, Anglie by šla dál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zraněný kapitán anglických fotbalistů Rio Ferdinand je přesvědčený, že kdyby uruguayští rozhodčí v neděli uznali vyrovnávací branku záložníka Franka Lamparda v duelu s Německem na 2:2, Angličané by zvládli velký obrat a postoupili by do čtvrtfinále mistrovství světa.



Ferdinand netajil, že byl u televize hodně rozezlený, když sudí šest minut před poločasem přehlédli míč zřetelně odražený za brankovou čáru.

Anglie nakonec Německu podlehla 1:4 a Ferdinand obvinil arbitry, že zničili sen Anglie o titulu. "Kdyby Lampsův (Lampardův) gól platil, zápas otočíme. Byli bychom v tu chvíli na koni. Mohlo to pro nás změnit celý turnaj," citoval Ferdinanda deník The Sun. Jednatřicetiletý zadák Manchesteru United duel s Německem sledoval doma v Anglii společně s přáteli v televizi. O šampionát totiž smolně přišel, když si těsně před jeho startem poranil koleno.



Ferdinand prý nevěřil vlastním očím, když sudí evidentně pochybili a Lampardův gól neplatil. "Seděli jsme před televizí a všichni křičeli směrem k obrazovce, asi jako všichni lidé v hospodách. Ano, jsem profesionál, ale zároveň také fanoušek, takže se do pocitů všech umím vžít," líčil vzrušeně Ferdinand. "Člověk je v takové chvíli ovlivněný emocemi. A jen si říká, jak je možné, že něco takového (rozhodčí) neviděli," dodal.

Rozhodčí podle něj udělali neodpustitelnou chybu. "Nebyl to žádný rychlý protiútok, rozhodčí normálně sledovali hru. Takové věci prostě musí zaznamenat," pokračoval kriticky Ferdinand.

Přestože prý byl dlouho zastáncem toho, aby rozhodčím při posuzování sporných verdiktů nepomáhala technika a video, nyní svůj názor už částečně přehodnotil. "Vždycky jsem říkal, že by hra měla být zachována co nejpřirozenější. Ale pomáhá to i v mnoha jiných sportech. Snad to nebude dlouho trvat a dočkáme se něčeho i ve fotbale," věřil Ferdinand.

I když Ferdinand jako další angličtí hráči cítil křivdu, nesnižoval ani výkon Němců, kteří většinou utkání dominovali. "Podle počtu šancí byli lepší, lépe kombinovali, drželi míč, dali čtyři branky. Jsem zklamaný jako všichni, že naši chlapci neukázali nějaký výrazný pokrok. Chápu, že se zlobí i fanoušci, ale nemyslím si, že by hráčům chyběly touha, nadšení nebo motivace. O tom nemůže být řeč, když si obléknete anglický dres," prohlásil Ferdinand.

Sám by také prý byl rád, kdyby Anglii dál vedl italský kouč Fabio Capello. "Věřím, že je to ten pravý trenér, který z nás udělá opravdu úspěšný tým," uvedl Ferdinand.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud