Jiří Fejgl
29. června 2010 • 22:50

RoNULAdo končí. Portugalsko s hvězdou vypadlo

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z fotbalové supercelebrity je Pan nula. Cristiano Ronaldo završil zpropadený rok na mistrovství světa. Považte, tenhle skvělý hráč nevyhrál v této sezoně ani jednu trofej! Jeho Portugalsko vypadlo v osmifinále šampionátu se Španělskem, tedy se zemí, kde útočník kope za slavný Real Madrid.



„Španělé dobře vědí, že ho nesmějí nechat rozběhnout. Znají ho z ligy,“ vysvětloval český internacionál a bývalý hráč Atlétika Madrid Radek Bejbl.
Nemůžeme se soustředit pouze na Cristiana,“ nakázal před zápasem španělský kouč Vicente del Bosque. „Portugalci jsou silní jako tým, jsou v perfektní formě.“

Španělé jdou do vedení.Foto Reuters


Byla to spíše diplomatická slova. Španělé se snažili především zavřít cestu vpřed portugalskému hezounkovi. Ronaldo se prakticky jen jednou dostal do nebezpečné blízkosti soupeřovy brány: nebezpečnou nahrávku Huga Almeidy však před ním zablokoval bijec z Barcelony Carles Puyol.




„Portugalci byli celkově zklamáním,“ pronesl v televizním studiu trenér František Cipro. „Španělskou vyhrálo zaslouženě, postoupilo lepší mužstvo,“ přidal se kouč české reprezentace Michal Bílek.

Oba odborníci měli pravdu – a nic na tom nezměnil ani hráč, za kterého v létě vysázel Real 2,5 miliardy korun. Udělal z něj tak nejdražšího fotbalistu v dějinách, takové nabídce opravdu nemohl Manchester United, kde se Ronaldo propracoval mezi sportovní pojmy, odolat.

„Podle mě jde o dobrou cenu,“ řekl Portugalec, když komentoval balík peněz, jenž za něj královský klub zaplatil.



V prvním roce jeho působení však jeho slova příliš neplatila. Ronaldo byl sice nejlepším střelcem Realu v součtu všech soutěží, tým přesto nedosáhl ani na jednu trofej. Ve španělském poháru ostudně vypadl s třetiligovým soupeřem, v domácí Primera Division se musel sklonit před nenáviděnou Barcelonou a v Lize mistrů vypadl už v osmifinále s tentokrát nepříliš silným Lyonem.

Foto 


„Přišel jsem vyhrávat trofeje. Přesně to Real potřebuje,“ prohlásil přitom před sezonou Cristiano Ronaldo, ten nejdražší v plejádě hvězdných posil Bílého baletu.

Nepovedlo se. A náladu si CR nespravil ani na mistrovství světa. Jeho Portugalsko jede domů…

David Villa má důvod k radosti.
David Villa má důvod k radosti.


Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud