29. června 2010 • 23:22

Del Bosque: Bude velmi složité nás zastavit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenéra španělských fotbalistů Vicenteho del Bosqueho těší, že se jeho tým na šampionátu v Jižní Africe každým zápasem zlepšuje. Mistři Evropy po nečekané úvodní porážce se Švýcarskem zabrali, dokázali vyhrát základní skupinu a dnes si díky vítězství 1:0 nad Portugalskem zajistili po osmi letech účast ve čtvrtfinále mistrovství světa.



"Hráli jsme velmi dobře, nebylo vůbec snadné se prosadit proti velmi dobré portugalské defenzivě. Když budeme dál hrát jako dnes, bude velmi složité nás porazit," prohlásil Del Bosque.

Věří, že jeho svěřenci mohou dojít až k vrcholu a získat titul světových šampionů, na který Španělsko stále marně čeká. "Chceme se zapsat do historie. Cítíme se skvěle, ale musíte být pořád opatrní, protože každý zápas je jiný a věci se mohou rychle změnit," doplnil zkušený kouč.



Španělským hrdinou se stal kanonýr David Villa, který v 63. minutě jako jediný překonal portugalského brankáře Eduarda. "Byl to jeden z mých nejlepších gólů, protože nás poslal do dalšího kola. Jdeme krůček po krůčku, dnes jsme za sebou nechali velmi těžkého soupeře. Víme, jaký máme potenciál, ale Paraguay bude dalším těžkým protivníkem," uvedl nejlepší střelec předloňského Eura s výhledem na čtvrtfinále.

Portugalský trenér Carlos Queiroz prohlásil, že Španělé zvítězili asi zaslouženě. "Více drželi míč a snažili se útočit. My jsme čekali na brejky a v té době jsme měli šance, bohužel jsme je nedokázali proměnit. Ukázali jsme velkou touhu, ale Španělé nakonec měli více šancí, a proto vyhráli zaslouženě," řekl Queiroz.

Ronaldo opouští scénu z hlavou dole.
Ronaldo opouští scénu z hlavou dole.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud