1. července 2010 • 18:24

Proklínaný Domenech: Vybral jsem špatný kádr

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý kouč francouzské fotbalové reprezentace Raymond Domenech prohlásil, že při skládání týmu pro mistrovství světa v Jižní Africe udělal chyby. Připustil, že výběr hráčů pro turnaj, kde galský kohout jakožto obhájce stříbra vypadl už v základní skupině, nebyl ideální.



Domenech byl už před začátkem šampionátu kritizovaný za to, že nechal doma útočníka Realu Madrid Karima Benzemu a záložníka Arsenalu Samira Nasriho. Nyní připustil, že zřejmě udělal chybu.

"Obraz Francie je nepřijatelný. Přebírám za to zodpovědnost. Lituji, že jsem udělal chyby při výběru hráčů, které jsem zařadil do třiadvacetičlenné nominace pro šampionát," uvedl Domenech.

Ten v Jižní Africe získal s Francií pouze jediný bod a po šampionátu jej vystřídal bývalý kouč Bordeaux Laurent Blanc.

Domenech na mistrovství bojoval s nedůvěrou veřejnosti i vlastních svěřenců. Spory uvnitř týmu vyvrcholily poté, co kouč vyřadil z mužstva útočníka Nicolase Anelku, který ho údajně vulgárně urazil, a hráči pak odmítli na protest trénovat. Domenech jednu chvíli dokonce uvažoval o tom, že v průběhu turnaje rezignuje.

Raymond Domenech, trenér Francie, se svými svěřenci Henrym a Diabym.
Raymond Domenech, trenér Francie, se svými svěřenci Henrym a Diabym.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud