11. července 2010 • 19:01

Robben: Hlavně zastavit Xaviho a Iniestu!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cesta k titulu pro mistra světa vede jedině vymazáním ze hřiště dvou Španělů – Xaviho a Iniesty. Těsně před finálovým bojem to tvrdí Arjen Robben, jedna z největších zbraní Nizozemska.



„David Villa? Toho se nebojím. Především se musíme zaměřit na Xaviho a Iniestu. To oni řídí hru Španělů a připravují míče Villovi,“ vysvětlil Robben.

Podle něj se tato dvojice nesmí dostat do zápasu, jinak nastane španělské rodeo. „Nesmí mít svobodu pohybu. Je potřeba je těsně bránit. Pokud jim poskytneme i menší šanci, okamžitě ji využíjí a způsobí nám problémy,“ řekl nizozemský rychlík.

Střed zálohy by měl zastavit nizozemský defenzivní blok, který opět bude vyztužen dvěma štítovými záložníky – van Bommelem a de Jongem.

„Společně s dalšími čtyřmi obránci to je naše největší síla. Máme ale také skvělé individuality, které sami od sebe dokáží rozhodovat zápasy. Jsme přesvědčeni, že uspějeme,“ prohlásil Robben.

Finále začíná ve 20:30 a na Deniksport.cz ho budou komentovat Horst Siegl, Martin Frýdek a redaktor Sportu Ondřej Škvor.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud