13. července 2010 • 13:19

Castrol Index: Nejlepším hráčem MS byl Ramos

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlépe hodnoceným fotbalistou na mistrovství světa v JAR byl podle statistik Castrol Indexu španělský pravý obránce Sergio Ramos. Za své výkony na celém šampionátu dostal známku 9,79, maximální hodnota představuje desítku.



Mezi nejlepší pětkou turnaje je celá obrana španělských mistrů světa, kterou doplnil německý kapitán Phillip Lahm. Naopak se nedostalo na držitele Zlatého míče pro nejlepšího hráče turnaje Diega Forlána.

Druhé místo v hodnocení oficiálního partnera FIFA připadlo dalšímu ze španělských beků Joanu Capdevilovi. Třetí skončil Carles Puyol a jeho kolega ze stoperské dvojice Gerald Piqué byl pátý.

Obrana mistrů světa se prosadila tak vysoko především díky tomu, že na turnaji inkasovala pouze dva góly a oba již ve skupině. V play off vyšli Španělé vždy s čistým štítem, navíc soupeřům dovolili v průměru za zápas jen 2,7 střely na branku. Ramos navíc přidal i výraznou podporu ofenzivy a byl dokonce nejlepším hráčem turnaje, co se týká individuálních průniků.

Španělské mistry doplňuje ještě David Villa, který je na šestém místě nejlépe umístěným útočníkem turnaje, k čemuž mu pomohlo, že se na turnaji podepsal pod šest z osmi španělských gólů.

Finalisty z Nizozemska v nejlepší desítce reprezentuje pouze záložník Wesley Sneijder. Třetí Německo má zastoupení tří hráčů. Vedle čtvrtého Lahma je nejlepší mladý hráč turnaje a nejlepší střelec Thomas Müller na devátém místě hned před brankářem Manuelem Neuerem.

Zastoupení má i poslední semifinalista Uruguay v útočníkovi Luisi Suárezovi, který se umístil osmý. Překvapivě se mezi nejlepší desítku nedostal jeho spoluhráč Forlán, který získal Zlatý míč pro nejlepšího hráče turnaje. V hodnocení Castrol Indexu mu připadlo až 46. místo. Hlavním důvodem je jeho nízká úspěšnost přihrávek, protože spoluhráče našel jen každým druhým pasem.

Systém Castrol Index statisticky monitoroval výkony jednotlivých fotbalistů na turnaji a za využití moderních technologií zaznamenal každou přihrávku, skluz a pohyb hráče na hřišti a následně vyhodnotil, zda akce měla pozitivní či negativní dopad na schopnost týmu vstřelit či inkasovat gól.

Klíčové pro hodnocení je, v jakém prostoru na hřišti k situaci došlo. Zákrok brankáře je například ohodnocen podle toho, zda šlo o střelu zblízka či z dálky.

Nejlepší fotbalisté mistrovství světa podle Castrol Indexu:

Pořadí
Jméno Post Země Známka
1. Sergio Ramos obránce Španělsko 9,79
2. Joan Capdevila obránce Španělsko 9,74
3. Carles Puyol obránce Španělsko 9,70
4. Phillip Lahm obránce Německo 9,65
5. Gerald Piqué obránce Španělsko 9,62
6. David Villa útočník Španělsko 9,58
7. Wesley Sneijder záložník Nizozemsko 9,55
8. Luis Suárez útočník Uruguay 9,52
9. Thomas Müller záložník Německo 9,50
10. Manuel Neuer brankář Německo 9,47

 

Ideální jedenáctka MS podle Castrol Indexu:
Manuel Neuer (Něm.) - Phillip Lahm (Něm.), Sergio Ramos, Carles Puyol, Joan Capdevila (všichni Šp.) - Thomas Müller (Něm.), Sergio Busquets (Šp.), Mark Van Bommel, Wesley Sneijder (oba Niz.) - Luis Suárez (Urug.), David Villa (Šp.).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud