Jonáš Bartoš
29. září 2016 • 15:55

Kdo má šanci pod Jarolímem? Zlínská hradba, Chramosta i Pavlenka

Vstoupit do diskuse
0
  • Jakub Jugas slaví se zlínskými spoluhráči gól v zápase proti SpartěJakub Jugas slaví se zlínskými spoluhráči gól v zápase proti SpartěFOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    Pouze šestnáct hráčů do pole uveřejnil na úterní nominační tiskové konferenci kouč české fotbalové reprezentace Karel Jarolím. Pro kvalifikaci v Německu (sobota 8. října) a s Ázerbájdžánem (11. října) ještě dojde k donominování čtyř hráčů. Seznam náhradníků, z nichž bude trenér vybírat, čítá řadu zajímavých jmen. Server iSport.cz vybral šest z těch, kteří by se mohli do národního týmu dostat.

  • JAKUB JUGAS

    Stoper, 24 let, Zlín, 0 reprezentačních startů

    Fotbalisté Zlína se radují z gólu Jakuba Jugase v zápase proti SpartěFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Blonďatý stoper prožívá životní podzim. Šéfuje obraně překvapení ze Zlína, který po osmi kolech vede ligu. Z hlediska Gambrinus Fanligy, soutěže na iSport.cz, patří k nejhodnotnějším hráčům ePojisteni.cz ligy. Nejen, že tvrdí defenzivní hradbu, stíhá i podporovat útok. V osmi zápasech dal tři branky, sestřelil Příbram, Liberec i Spartu. Pokud vydrží, má před sebou velkou budoucnost a poperou se o něj největší české kluby.

  • LUKÁŠ HÁJEK

    Stoper, 24 let, Zlín, 0 reprezentačních startů

    Tomáš Hájek gratuluje střelci prvního gólu Zlína Dame Diopovi v zápase proti HradciFoto ČTK

    Jugasův věrný parťák, kapitán aktuální ligové komety. „Výborný kluk, krásný somatotyp, rychlostní stoper. Stejně jako Jugas má před sebou celou budoucnost,“ chválil svého mladého lídra pro iSport.cz trenér Bohumil Páník. Raketový podzim může mít pohádkové pokračování, a to cestu s národním týmem do Hamburku na kvalifikaci s Německem. „Zlín vede ligu, výborné výkony tam podávají i další hráči. S Jugasem jsou pro tým velmi důležití,“ ocenil trenér Jarolím kvality obou stoperů. Také proto je zařadil na svůj list náhradníků.

  • MARTIN ZEMAN

    Záložník, 27 let, Viktoria Plzeň, 0 reprezentačních startů

    Nová posila Plzně Martin Zeman se dostal na hřiště ve druhém poločaseFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Po návratu ze švýcarského Sionu v Plzni okamžitě zapadl. Martin Zeman na levé straně nahradil trápícího se Kovaříka a ihned je velmi platným hráčem. Levačka kdysi obrovského talentu stále dokáže kouzlit divy, Zeman zatím vypadá soustředěný a hladový po velkých výkonech. Mezi reprezentačními náhradníky figuroval i za éry Pavla Vrby , nominace mu ale nikdy v mailu nezablikala. Teď, pokud se nedá dohromady Daniel Pudil, je jeho pozvánka velmi blízko.

  • PETR MAREŠ

    Záložník, 25 let, Mladá Boleslav, 0 reprezentačních startů

    Boleslavský Petr Mareš (dole) se snaží zastavit Václava KadleceFoto Jaroslav Legner Sport

    Prožívá raketový vzestup. Z Hradce Králové ho narychlo podepsala Mladá Boleslav, když sháněla náhradu za dlouhodobě zraněného Jakuba Radu. Šikovný levonohý záložník odehrál zatím tři zápasy a vede si velmi dobře. Dokonce tak, že se ocitl v hledáčku Karla Jarolíma. Jeho zařazení do kádru by bylo ohromným překvapením a momentálně není příliš reálné. Při velkých problémech ve středu pole, kde Jarolím nemá mnoho alternativ, se ale i na Mareše může jednou dostat.

  • JAN CHRAMOSTA

    Útočník, 25 let, Mladá Boleslav, 0 reprezentačních startů

    Vpravo Jan Chramosta z Boleslavi a Vojtěch Kubista z JablonceFoto ČTK

    „Chram,“ jak se boleslavskému expresu přezdívá, se měl stát prvním útočníkem národního týmu už po EURO 2012, kdy končil Milan Baroš . Jenže kariéra velmi nadaného a velmi kvalitního fotbalisty se zadrhla, 25letého borce brzdí především křehká tělesná schránka. V aktuální sezoně ale nabírá slušný drajv – hattrick do sítě Liberce, v osmi ligových představeních celkem šest zásahů mluví samo za sebe. „Znám ho dobře, fotbalově nemá nejmenší problém, trošku hendikep má v důrazu a osobních soubojích. Ve hře ale určitě je,“ připustil Jarolím.

  • JIŘÍ PAVLENKA

    Brankář, 24 let, Slavia, 0 reprezentačních startů

    Brankář Jiří Pavlenka si proti bulharskému mistrovi pořádně zachytalFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Pokud by se zranil někdo z trojice Vaclík, Koubek, Drobný, dostalo by se na slávistickou jedničku. Přitom Pavlenka začínal sezonu na lavičce, do slávistické branky se definitivně prodral až s příchodem Jaroslava Šilhavého . Někdejší mládežnický reprezentant a kapitán Baníku nabírá slušnou formu a také proto si ho všiml i Karel Jarolím. 

  • Zbylí náhradníci pro nominaci Karla Jarolíma

    Michal Kadlec a jeho lachtan na promáčeném strahovském tréninkuFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Jakub Brabec (KRC Genk)

    Vladimír Coufal (Slovan Liberec)

    Lukáš Hejda (Viktoria Plzeň)

    Michal Kadlec (Sparta)

    Jan Kopic (Viktoria Plzeň)

    Tomáš Necid (Bursaspor)

    Daniel Pudil (Sheffield Wednesday)

    Milan Škoda (Slavia)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud