Jonáš Bartoš
25. května 2017 • 12:22

Schick je hit! Snad mu to nezamotá hlavu a brzy to vyřeší, řekl Jarolím

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za jedinou sezonu vystřelil svou kariéru vstříc velmi zajímavé budoucnosti. Patrik Schick se z nadějného hráče stává lákavým zbožím pro velké evropské kluby, hovoří se o zájmu Juventusu Turín. Zároveň jde o střelce, na kterém chce stavět i reprezentační trenér Karel Jarolím. Jednadvacetiletý útočník Sampdorie Janov je v nominaci na přátelské utkání v Belgii (5. června) i důležitou kvalifikaci v Norsku (10. června). „Věřím, že bude nastavený správně,“ prohlásil na nominační tiskové konferenci trenér Karel Jarolím.



Patrik Schick patřil k hlavním hvězdám evropské kvalifikace jednadvacítek. Nyní ale už nikdo nepochybuje o tom, že přerostl svou kategorii a patří do reprezentačního áčka. Útočník Sampdorie, stejně jako Jakub Jankto, Antonín Barák a Tomáš Souček mají před sebou náročný plán: zvládnou povinnosti u prvního týmu, až potom se připojí k jednadvacítce, se kterou odehraje červnové EURO v Polsku.

„Patrik Schick v průběhu celé sezony ukazoval svůj vzestup. V každém zápase, kdy nastoupil za jednadvacítku, patřil ke klíčovým hráčům. Vnímám šum o jeho přestupu do většího klubu. Když s ním průběžně komunikuji, je jasné, že má velkou chuť zúčastnit se EURO a navázat na výkony z kvalifikace,“ prohlásil trenér české jednadvacítky Vítězslav Lavička , který se bez svých klíčových hráčů musí obejít na závěrečném soustředění před šampionátem v rakouském Kaprunu.

Kolem Schicka je v posledních měsících pořádně rušno. Výkony v Sampdorii si řekl o přesun do většího klubu, v Itálii se hodně mluví o transferu do Juventusu. Nezamotají přestupové spekulace nastupující hvězdě českého fotbalu hlavu? „Je tak vedený, že k tomu snad nedojde,“ uvedl kouč českého áčka Karel Jarolím . „Věřím, že už to bude mít vyřešené, že by ho to naopak mohlo zklidnit a bude správně nastavený.“

Jarolím před Norskem: Věřím, že motivace bude na naší straně
Video se připravuje ...

Jakou adresu by český kouč svému svěřenci doporučil? „Má dost poradců, aby se rozhodl pokud možno správně,“ pousmál se Jarolím. „Není to úplně v mé kompetenci. Vždycky je to s otazníkem, možností, kam může odejít, je celá řada. Nevím, jestli už to má uzavřené, že zůstane v Itálii. Asi by pro něj bylo zajímavější, aby nastupoval pravidelně, aby sbíral zkušenosti a vyhrál se, aby zůstal v Sampdorii.“

Trenér „lvíčat“ Vítězslav Lavička zase ocenil, jaký progres mladý talent za poslední dva roky udělal. „Už v době, kdy jsme spolu pracovali ve Spartě, se jevil jako talentovaný a šikovný hráč, který přeskočil svou věkovou kategorii. Když jsem trénoval Spartu, nakoukl do ligy, hodně mu pomohlo hostování v Bohemce. Odehrál tam celou sezonu, krokem odejít do zahraničí ukázal, jak se rychle adaptuje a posouvá svůj vývoj,“ chválil.

Na Schicka budou spoléhat oba reprezentační trenéři. Jarolím věří, že mu góly pomůže k důležité kvalifikační výhře v Norsku, Lavička zase doufá, že mladá kometa naváže na svou formu na červnovém šampionátu jednadvacítek v Polsku.

Jarolím o Schickovi: Měl by hrát tam, kde bude pravidelně nastupovat
Video se připravuje ...

Schickův raketový vzestup v číslech! Od debutu za Spartu až po góly v Serii A
Video se připravuje ...

Lavička: Schick ví, čeho chce dosáhnout a jde si za tím
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud