24. června 2018 • 18:51

Japonsko – Senegal 2:2. Velká bitva skončila bez vítěze, trefil se Mané

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Situace ve skupině H se zajímavě zamotává. V nedělním utkání mezi Japonskem a Senegalem se případný vítěz mohl výrazně přiblížit postupu do osmifinále. Africký tým v utkání hned dvakrát vedl, Asiaté ale vždy dokázali vyrovnat a zápas tak skončil nerozhodně 2:2. Za Senegal se prosadili kapitán Sadio Mané a mladý obránce Moussa Wague, za Japonce kontrovali Takaši Inui a střídající Keisuke Honda.



Góly

Domácí: 34. Inuj, 78. Honda

Hosté: 11. Mané, 71. Wagué

Sestavy

Domácí: Kawašima – Sakaj, Jošida, Šódži, Nagatomo – Šibasaki, Hasebe (C) – Haraguči (75. Okazaki), Kagawa (72. Honda), Inuj (87. Usami) – Osako.

Hosté: K. N'Diaye – Wagué, Sané, Koulibaly, Sabaly – Gueye – Sarr, A. N'Diaye (65. Kouyaté), Ndiaye (81. N'Doye), Mané (C) – Niang (86. Diouf).

Náhradníci

Domácí: Higašiguči, Nakamura, Ueda, Endo, Makino, Sakaj, Honda, Usami, Jamaguči, Ošima, Okazaki, Muto

Hosté: Diallo, Gomis, M'Bengue, Mbodji, Gassama, Kouyaté, N'Doye, Sow, Diouf, Konaté, Sakho, Baldé

Karty

Domácí: Inuj, Hasebe

Hosté: Niang, Sabaly, N'Doye

Rozhodčí

G. Rocchi – E. Liberatore, M. Tonolini

Stadion

Centrální stadion (Jekatěrinburg)

Návštěva

32572 diváků

Fotbalisté Senegalu ve druhém zápase na mistrovství světa s Japonskem dvakrát neudrželi vedení a remizovali 2:2. Oba týmy mají ve skupině H po čtyřech bodech a společně vedou tabulku.

„I když dnes na hřišti nebyl ten nejlepší senegalský tým, dostali jsme se dvakrát do vedení. Hodně mě štvou oba inkasované góly, kterým šlo předejít. Musíme uznat, že Japonsko bylo lepší,“ řekl na tiskové konferenci trenér Senegalu Aliou Cissé.

Senegalce, kteří v prvním duelu zdolali Polsko 2:1, v Jekatěrinburgu poslal do vedení v 11. minutě Sadio Mané, ještě před pauzou odpověděl Takaši Inui. Afričanům vrátil náskok v 71. minutě Moussa Wagué, ale po chvíli vyrovnal střídající Keisuke Honda. Japonci po nečekané úvodní výhře 2:1 nad Kolumbií znovu neprohráli.

Japonští fotbalisté děkují svým příznivcům za podporu v utkání proti Senegalu
Japonští fotbalisté děkují svým příznivcům za podporu v utkání proti Senegalu

Ve čtvrtek Senegal uzavře základní část turnaje proti Kolumbii, Japonsko se utká s Polskem. „Důležité je, že jsme neprohráli. Věříme si a máme kvalitu, abychom utkání s Kolumbií zvládli,“ podotkl Cissé.

Senegal začal aktivněji a v 11. minutě mu k vedoucí brance pomohla chybující soupeřova obrana. Po Haragučiho nepovedené hlavičce poslal Sabaly střílený centr na brankáře Kawašimu, ten vyboxoval míč jen k nohám Maného a od útočníka Liverpoolu se odrazil do sítě.

Japonský gólman poté chytil Sarrův efektní volej a jeho spoluhráči ve 34. minutě vyrovnali. Inui po Nagatomově náběhu do šestnáctky dostal prostor ke střele, kterou zatočil přesně k tyči.

„Soupeř dal první gól, ale tým zůstal klidný a dokázal zakládat útoky, proto jsme vyrovnali. Mohli jsme hrát naším způsobem, hráči si hodně věřili, dobře pracovali s míčem a vytvářeli si šance,“ uvedl japonský kouč Akira Nišino.

Za chvíli mohl Niang africkému mužstvu vrátit vedení, ale zblízka ho vychytal Kawašima. Na druhé straně Haraguči vysoko přestřelil.

Atraktivní ofenzivní duel pokračoval i ve druhém poločase. Po hodině hry mohli Japonci přidat druhý gól, volný Osako však před brankou netrefil míč a chvíli poté Inui technickou ranou nastřelil břevno.

Senegalci velké šance ustáli a v 71. minutě se opět ujali vedení. Sabaly nacentroval před branku, Niang ještě míč přistrčil k volnému Waguému a ten si ranou pod břevno připsal premiérový gól v reprezentaci. Krajní bek Eupenu se v 19 letech a osmi měsících stal nejmladším africkým střelcem na MS.

„Samurajové“ se vrhli do útoku a za sedm minut vyrovnali. Senegalský gólman podběhl centr, Inui nacentroval do malého vápna a volný Honda trefil odkrytou branku. Pro Japonce to byl osmý gól za poslední tři zápasy.

„Věřil jsem, že ve druhém poločase můžeme i vyhrát. Bod je podle mě velmi cenný, Senegal je hodně těžký soupeř a doufám, že tento výsledek nám pomůže v dalším zápase,“ konstatoval Nišino.

„Japonsko nemůžete podcenit, vytvořili si docela dost šancí a dvakrát skórovali. Z remízy jsme zklamaní, ale bod je pro nás důležitý. V příštím týdnu nás čeká rozhodující zápas o postup do osmifinále,“ doplnil Senegalec Mané, který byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Kolumbie 3 2 0 1 5:2 6
2. Japonsko 3 1 1 1 4:4 4
3. Senegal 3 1 1 1 4:4 4
4. Polsko 3 1 0 2 2:5 3

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud