24. června 2018 • 11:09

Příští MS v Kataru? Jako by se hrála liga jen v Brně, říká Ivan Hašek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Saúdská Arábie vyřazená na mistrovství světa ve fotbale už po dvou zápasech ve skupině? Pro Ivana Haška žádné překvapení. Nový kouč týmu Fudžajra ze Spojených arabských emirátů se v tamním fotbalu dobře orientuje. V rozhovoru pro iSport TV ohodnotil šance týmů z dalších zemí, ve kterých dříve působil, a řekl svůj názor na to, jaký bude vypadat příští šampionát v Kataru. Sestav si vlastní tým z reálných hráčů MS ve fotbale a hraj o 160 tisíc korun>>



Co ukázaly prohry Saúdské Arábie s Ruskem a Uruguayí? „Jsou tam talentovaní fotbalisté, nejvyšší špičce se  alenemohou rovnat. Talent jim nestačí, tam je potřeba větší disciplína a pracovitost. Aspektů je hodně,“ vysvětlil Hašek , proč je tým už nyní bez šance na postup.

Naopak slibněji vidí vyhlídky japonské reprezentace, která zaujala překvapivou výhrou nad Kolumbií. „Já jim věřím. Mají individuální kvalitu, jsou ohromně vyspělí takticky a disciplinovaní. Japonsko nemá velký tým s osobnostmi, ale hraje poctivý fotbal a ten na turnaji zatím vyhrává,“ řekl Hašek o týmu ze země, kde působil jako hráč i trenér.

Zdůrazňuje také, co rozhodne o francouzském úspěchu. Tamní mentalitu poznal během působení ve Štrasburku. „Důležité bude, jaká bude vnitřní nálada v týmu. Když budou mít týmový duch, tak vyhrají,“ odhadl.

Je zvláštní pořádat MS v Kataru, říká Hašek. Co si myslí o smrti dělníků?
Video se připravuje ...

Vyjádřil se také k tomu, jaké bude další mistrovství světa za čtyři roky v Kataru. I tam má za sebou jedno trenérské angažmá. „Je to takové divné, že bude MS na tak malém prostoru. Katar je jako jedno město, jako by se hrála liga jen v Brně,“ zmiňuje jednu z mnoha nezvyklostí.

V souvislosti se stavbou nových stadionů často zmiňují ochránci lidských práv využívání otrocké práce zahraničních dělníků. „Kdyby tam nechtěli jít, tak tam nejdou. Je ale potřeba, aby tam na to někdo dohlížel. Práce je tam ve vedrech velmi náročná. Říkal jsem si, že se to nedá vydržet, je to životu nebezpečné,“ nabídl svůj pohled na situaci.

O tom, že bude mistrovství světa 2022 v Kataru zvládnuté perfektně, ale nepochybuje. „Bude tam klimatizace i na hřišti, bude se hrát v ideálním počasí. Věřím, že to stihnou. Třeba u haly pro mistrovství světa v házené bylo dokončování hektické, ale zvládli to.“

Ivan Hašek v OVERTIMU: Trenér Maradona, to je show pro lidi. Teď ho střídá na lavičce
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud