iSport.cz
28. června 2018 • 12:50

Německý hromosvod. Na Özila řvali naštvaní fanoušci, museli ho odvést

Autor: iSport.cz, Jan Pikous
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Němečtí fanoušci vstřebávají vztek z nečekaného vypadnutí svého celku už v základní skupině MS a někteří hráči se stávají hromosvodem jejich hněvu. Mezi fotbalisty, na které si příznivci úřadujících šampionů stěžují nejčastěji, je záložník Arsenalu Mesut Özil. Tomu vyčítají lenost a laxní pohyb po hřišti. Po nepovedeném zápase s Koreou (0:2) si to chtěli fanoušci na tribunách s Özilem vyříkat a jeden ze členů realizačního týmu musel ofenzivní hvězdu Arsenalu odvést, aby nedošlo k většímu konfliktu.



Němcům se turnaj nepovedl. Šokující konec obhájců titulu již v základní skupině překvapil všechny, včetně zklamaných německých fanoušků. Ti teď hledají viníky nečekaného krachu. Zaznívá samozřejmě především jméno trenéra Joachima Löwa, spolu s ním jsou ale zmiňováni i někteří hráči. A mezi nimi především Mesut Özil.

Kdo s kým bude hrát v osmifinále mistrovství světa čtěte ZDE»»

Hvězda londýnského Arsenalu je v národním týmu dlouhodobě kritizována za svůj nepříliš aktivní přístup ke hře. Je sice brilantně kreativně i technicky vybaven, na trávníku ovšem vypadá laxně a občas nezúčastněně, což některým fanouškům pije krev.

Před šampionátem navíc vše přiživila aféra s tureckým prezidentem Erdoganem, po které někteří fanoušci žádali dokonce vyřazení Özila i Ilkaye Gündogana, kteří se s politikem setkali, z národního mužstva.

Němci Marko Reus a Mesut Ozil v souboji s Jung Woo-youngem
Němci Marko Reus a Mesut Ozil v souboji s Jung Woo-youngem

Na probíhajícím MS pak Özil naskočil do dvou zápasů. Po úvodním špatném výkonu proti Mexiku byl ze sestavy vyřazen, na utkání proti Korejcům se však překvapivě zase vrátil. A byť v utkání nepatřil mezi nejhorší Němce, byl to právě on, ke komu mířila frustrace fanoušků.

Po odchodu ze hřiště si to s ním chtěli někteří i vyříkat. Na cestě do kabin na hráče pokřikovali a gestikulovali. Özil se u nich zastavil a reagoval, po chvíli ho ale členové realizačního týmu odvedli pryč.

Zastání tak hráč s číslem 10 našel aspoň na sociálních sítích. V příspěvcích na twitteru fanoušci zmiňují, že Özil v utkání vytvořil hned několik gólových šancí, které pouze jeho spoluhráči nedokázali proměnit v branky.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud