28. června 2018 • 09:25

Matthäus: Největší ostuda! Každý by si nás přál do play off, hlesl Neuer

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Němečtí fotbalisté po senzačním vyřazení už v základní skupině mistrovství světa v Rusku žádné výmluvy nehledali. Obránce Mats Hummels dokonce prohlásil, že obhájci titulu odehráli poslední dobrý zápas loni na podzim. S kritikou nešetřil ani bývalý záložník Lothar Matthäus, který vystoupení reprezentace v Rusku označil za největší ostudu v historii. 



Německo přijelo do Ruska jako obhájce titulu a jeden z favoritů, ale ve skupině prohrálo 0:1 s Mexikem, se štěstím porazilo 2:1 Švédsko a poté nezvládlo klíčový závěrečný zápas s Koreou a po nečekané porážce 0:2 skončilo v tabulce poslední. A jako třetí obhájce titulu za sebou na šampionátu skončil už ve skupině.

"Byl to pro nás velmi hořký večer a těžko se mi hledají slova," uvedl Hummels. "Věřili jsme až do konce, snažili jsme se střílet, ale nepadlo to tam. Poslední zápas, ve kterém jsme podali dobrý výkon, jsme odehráli loni na podzim," řekl Mats Hummels.

Pro Němce měla být varováním i příprava na šampionát, ve které po suverénním triumfu v kvalifikaci výběr trenéra Joachima Löwa vyhrál jediný zápas a zaznamenal tři remízy a dvě porážky. K pohodě v týmu nepomohla ani aféra kolem záložníků Mesuta Özila a Ilkaye Gündogana kvůli jejich setkání s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem.

Mario Gomez se drží za hlavu v zápase s Jižní Koreou
Mario Gomez se drží za hlavu v zápase s Jižní Koreou

"Nemůžeme žít z úspěchů v minulosti. To by bylo smutné a patetické. Navíc i kdybychom postoupili, skončili bychom ve vyřazovací fázi. Prostě jsme si to nezasloužili," uvedl brankář Manuel Neuer, který byl v Rusku jedničkou i přesto, že před šampionátem devět měsíců nehrál kvůli zranění.

"V žádném zápase jsme nepřesvědčili. Nebyli jsme to Německo, ze kterého mají soupeř strach a respekt. Hráli jsme tak špatně, že v play off by si nás každý přál jako soupeře," řekl Neuer s tím, že i po neúspěchu a ve dvaatřiceti letech chce v národním týmu pokračovat.

Matthäus: Tým neukázal srdce

Bývalý hráč Lothas Matthäus označil vystoupení národního týmu na mistrovství světa v Rusku za největší ostudu v historii německého fotbalu. "Tým nefungoval a netáhl za jeden provaz. Ani v jednom zápase neukázal srdce a co je horší, byl autokratický, citoval kapitána světových šampionů z roku 1990 deník Bild. "Je to největší ostuda v historii německé reprezentace," přidal sedmapadesátiletý kouč.

"Proto nejsem zklamaný, že jsme vypadli. Prostě nehráli dobře a neměli na to," dodal Matthäus s tím, že na fiasku se podle něj podepsala i úspěšná bundesliga. "Možná jsme se všichni trochu uspokojili. V bundeslize všechno funguje, padá hodně gólů, hrají mladí hráči a stadiony jsou plné... Možná jsme proto obelhávali sami sebe," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud