6. července 2018 • 17:53

Uruguay - Francie 0:2. Varane a Griezmann vystříleli postup

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Francie se stali prvními semifinalisty mistrovství světa. Ve čtvrtfinále porazili Uruguay 2:0 a v úterý vyzvou Belgii, která si večer poradila s Brazílií (2:1). Svěřenci Didiera Deschampse si zahrají semifinále poprvé od roku 2006, kdy získali stříbro.



V Nižním Novgorodu pět minut před pauzou otevřel skóre hlavou Raphaël Varane po centru Antoina Griezmanna. Ten po hodině hry zvýšil po hrubé chybě brankáře Fernanda Muslery. Uruguay na ruském šampionátu klopýtla poprvé po předchozích čtyřech výhrách.

Uruguayci museli nastoupit bez svého nejlepšího střelce na turnaji Edinsona Cavaniho, který nestihl doléčit zraněné lýtko. Kanonýra Paris St. Germain v základní sestavě nahradil Cristhian Stuani, ale stejně jako další útočník Luis Suárez se neprosadil.

Do první větší příležitosti se v 15. minutě dostali Francouzi. Giroud přiťukl hlavou míč Mbappému, který se však v šestnáctce ukvapil a hlavičkoval nad branku.

Po vyrovnané pasáži bez vyložených šancí ve 40. minutě udeřili "Les Bleus", když se po Griezmannově přímém kopu prosadil stoper Varane umístěnou hlavičkou. Pro Uruguay to byl teprve druhý inkasovaný gól na turnaji.

O chvíli později z podobné standardní situace málem vyrovnal Cáceres, ale jeho hlavičku zneškodnil brankář a kapitán Lloris. Z následné dorážky Godín zblízka přestřelil.

Také začátek druhého poločasu byl hodně vyrovnaný, ale v 61. minutě Jihoameričany potopil Muslera, který mezi rukavicemi propustil Griezmannovu ránu doprostřed branky. Útočník Atlética Madrid třetím gólem na šampionátu dotáhl v týmové tabulce střelců Mbappého.

Uruguayský tým inkasovaná branka hodně zmrazila a v útoku působil bezzubě. Naopak Francouzi měli hru pod kontrolou a mohli přidat i třetí zásah, ale Tolissova střela v 73. minutě proletěla těsně nad břevnem.

Mistři světa z roku 1998 si závěr bez problémů pohlídali, soupeře porazili poprvé po 33 letech a prodloužili sérii bez porážky na devět zápasů. Uruguay v letošním roce poprvé prohrála.

Góly

Domácí:

Hosté: 40. Varane, 61. Griezmann

Sestavy

Domácí: Muslera – Cáceres, J. Giménez, Godín (C), Laxalt – Nández (73. Urretaviscaya), Torreira, Vecino, Bentancur (59. C. Rodríguez) – L. Suárez, Stuani (59. Gómez).

Hosté: Lloris (C) – Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernández – P. Pogba, Kanté – Mbappé (88. O. Dembèlé), Griezmann (90+3. Fékir), Tolisso (80. N'Zonzi) – Giroud.

Náhradníci

Domácí: Varela, Sánchez, Rodríguez, De Arrascaeta, Campaña, Silva, Pereira, Gómez, Coates, Urretaviscaya, Silva

Hosté: Aréola, Mandanda, Kimpembe, Mendy, Rami, Sidibé, N'Zonzi, Dembèlé, Fékir, Lemar, Thauvin

Karty

Domácí: Bentancur

Hosté: Lucas Hernández, Mbappé

Rozhodčí

Pitana – Maidana, Belatii (vš. ARG)

Stadion

Stadion Nižnij Novgorod (Nižnij Novgorod)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud