15. července 2018 • 23:05

Rozjetí Francouzi! Tančili na tiskovce, Griezmann uvažoval o Panenkovi

Autor: iSport.cz, ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér francouzských mistrů světa Didier Deschamps zažil velmi zajímavou tiskovou konferenci. Ve chvili, kdy měl po ohromném triumfu odpovídat na otázky přítomných novinářů, naběhli do místnosti jeho zlatí hoši a začali ho opěvovat. Jeden z klíčových hráčů a úspěšný exekutor důležité penalty Antoine Griezmann přiznal, že chtěl svůj pokusn kopnout ve stylu legendárního českého fotbalisty Antonína Panenky. 



Deschamps se jako třetí člověk historii stal světovým šampionem jako hráč (1998) i jako trenér (2018). Vyrovnal se tak Němci Franzi Beckenbauerovi (mistr rsvěta 1974 jako hráč a 1990 jako trenér) a Brazilci Mário Zagallovi, který slavil jako hráč v letech 1958 a 1962 a v roce 1970 jako trenér. 

„Přijeli jsme na šampionát s mladým týmem. Čtrnáct hráčů bylo na mistrovství světa poprvé, ale věděl jsem, že tým je kvalitní. Jsem nesmírně hrdý na to, že se tomuto týmu podařilo šampionát vyhrát. Neustále jsem jim opakoval: nikdy se nevzdávejte, nikdy se nevzdávejte,“ uvedl Deschamps. „Nyní jsme mistři světa a Francie bude na vrcholu další čtyři roky."

Vyzdvihl především sílu svého kolektivu. „Zápas vyhráli hráči, ne já. Po 55 dnech tvrdé práce jsme se dočkali té nejvyšší korunovace. Jsme hrdí na to, že jsme Francouzi. Vive le Republic (Ať žije republika),“ hodnotil na tiskové konferenci šťastný kouč.

Během rozhovoru trenéra do tiskové místnosti vběhli francouzští hráči, přerušili poklidné hodnocení zlata a spustili vítězné tanečky čerstvých šampionů. Jejich popěvky směřovaly především ke zlatému kouči.

Klíčovým mužem francouzského útoku byl na mistrovství Antoine Griezmann. To potvrdil i ve finále, když se dokázal trefit z pokutového kopu. „Myslel jsem, že zahraji penaltu stylem Panenka, jako v roce 2006 Zinedine Zidane, ale nakonec jsem raději zvolil zakončení placírkou,“ prozradil autor čtyř branek na MS v Rusku.

„Ještě jsem si neuvědomil, co jsme dokázali. Jsem velmi hrdý na tento tým, na hráče, na realizační tým. Byli jsme opravdu jedna velká sjednocená skupina,“ zdůraznil Griezmann. „Dokázali jsme něco neuvěřitelného. Píšeme dějiny a nyní si to užijeme. Uvidíme naše rodiny a nachystáme se na večírek party, která nás čeká s našimi fanoušky ve Francii," dodal. 

Podobně se cítil i další ze zlatých hrdinů. „Jsem hrozně šťastný. Vedla k tomu dlouhá cesta, ale stála za to. Jsme pyšní, že jsme přinesli Francii radost a pomohli lidem zapomenout na všechny problémy. Kvůli tomu fotbal hrajeme. Já alespoň nikdy nechtěl být jen fotbalista, chtěl jsem být mistrem světa a tím nyní jsem. Budu chtít přidat další úspěchy, ale být v 19 letech mistrem světa je dobrý začátek kariéry," pousmál se talentovaný Kylian Mbappé.

Dokud bude mít český fotbal dnešní vedení, nikam se nehneme, říká Vízek
Video se připravuje ...

TOP hráči MS? Modrič nebo Griezmann, myslí si Vízek a Podaný
Video se připravuje ...

Deschamps bude sbírat úspěchy dál. Tým byl soudržný, uměl s ním pracovat, shodují se Vízek a Podaný
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud