14. října 2022 • 10:00

Katar chystá speciální zóny pro opilé fanoušky. A přivítá prý i ty LGBT

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na fotbalovém mistrovství světa v Kataru budou muset příliš opilí fanoušci zůstat pod dohledem pořadatelů, dokud nevystřízliví. O záměru zřídit speciální zóny informoval výkonný ředitel organizačního týmu Násir Al Chátir.



„Je v plánu zřídit taková místa pro lidi, kteří požijí nadměrné množství alkoholu. Považuji to za dobrý nápad, ostatní fanoušci nebudou těmito lidmi obtěžováni,“ řekl Al Chátir v rozhovoru pro Sky News.

Al Chátir také ujistil, že v Kataru budou na šampionátu vítáni i členové LGBT komunity. V převážně muslimském Kataru je homosexualita trestná.

Zakázaná je i konzumace alkoholu na veřejnosti, pořadatelé ale už dřív oznámili, že i to se na přelomu listopadu a prosince během mistrovství změní. Alkohol se nebude prodávat na tribunách během zápasů, ale pouze u stadionů ve speciálních zónách.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud