27. listopadu 2022 • 21:55

SESTŘIH: Španělsko - Německo 1:1. Remíza nakonec vyhovuje oběma

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypadalo to na další prohru, ale Německo se nadechlo. V zápase dvou těžkých vah před koncem srovnalo proti Španělsku na 1:1. Pokud však chce postoupit, musí v posledním utkání porazit Kostariku. Ani to však nemusí stačit.



Čekalo se, jak si Německo po udivující porážce 1:2 od Japonska v úvodním duelu poradí s rozjetým Španělskem. Předvedlo mnohem lepší výkon, především v obraně, a tak bere bod. Ten může být pro další vývoj zásadní.

Trenér Hansi Flick věděl, že hlavně v defenzivě se něco musí změnit. Jinak ji Španělé roztrhají podobně jako tu kostarickou. „Němci jsou v obranné fázi v katastrofálním stavu,“ poznamenal ve studiu iSport.cz trenér Jaroslav Hřebík před utkáním.

Ta zásadní proměna spočívala v posazení Nika Schlotterbecka na lavičku a přesunutí chybujícího Niklase Süleho z pravého beka na pozici stopera. Do základu se nově vešel Leon Goretzka, čímž počet hráčů Bayernu stoupl na šest.

A v poločase už Hřebík chválil: „Němci správně brání.“

Celé iSport studio s Jaroslavem Hřebíkem po zápase Španělsko - Německo
Video se připravuje ...

Jenže po hodině to neplatilo úplně. Süle si připsal další gólovou chybu, i když zachytit náběh střídajícího Álvara Moraty bylo mimořádně těžké. Španěl píchl kopačkou do balonu a prohodil gólmana Manuela Neuera.

Španělští novináři na tribuně se asi v duchu zlehka střelci omluvili. Když totiž přicházel na hřiště, kroutili hlavami a divili se. Tenhle útočník podle reakcí nepatří mezi jejich oblíbence…

Německý kouč Flick ještě víc znervózněl. Nervy mu pracovaly už od samého začátku. Vztekal se na rozhodčí, každý pád Thomase Müllera chtěl pískat jako faul.

Ale také on měl dobrou ruku při střídání. Na hřiště poslal mimo jiné také Niclase Füllkruga, který sedm minut před koncem pumelicí prostřelil Unaie Simóna.

Němečtí fanoušci na tribunách prožili až dosud asi největší radost. Ale mimochodem, ačkoli se jednalo o první střet těžkých vah a dorazilo 69 000 diváků, atmosféra na stadionu Al Bayt – to je ten stadion, co vypadá jako beduínský stan – kdovíjaká nebyla. Spíš taková divadelní. Například se zápasy asijských týmů se srovnávat nedá.

Pro Německo znamenal Füllkrugův gól první bod a také zvýšil naději, že po roce 2018 nepřijde konec ve skupině také o čtyři roky později. Velmi mu však nahrál také předchozí výsledek, když Kostarika porazila Japonsko 1:0.

Němci ani tak nemají situaci ve své moci. Jisté je, že musí v posledním utkání své skupiny porazit Kostariku. A pak věřit, že Španělsko odstraní z cesty Japonce.

Mohla být ovšem ještě lépe. V páté minutě nastaveného času se řítil ze strany na španělského gólmana Leroy Sané, ovšem s kličkou utekl až k brankové čáře. U remízy tedy zůstalo.

Oba trenéři si k ní vzájemně gratulovali. Španěl Luis Enrique prožil dvojnásob významný den. „Dnešek je speciální. Nejenom proto, že hrajeme proti Německu. Také z toho důvodu, že mé dceři Xaně by dnes bylo třináct let,“ připomněl na sociálních sítích. Zemřela v devíti na rakovinu…

Jeho tým má však před posledním utkáním dobrou pozici. K postupu mu stačí remíza, za jistých okolností může s Japonskem i prohrát.

Góly

Domácí: 62. Morata

Hosté: 83. Füllkrug

Sestavy

Domácí: Simón – Carvajal, Rodri, Laporte, Alba (82. Balde) – Busquets (C) – Gavi (66. Ni. Williams), Pedri – Fe. Torres (54. Morata), Asensio (66. Koke), Olmo.

Hosté: Neuer (C) – Kehrer (70. Klostermann), Süle, Rüdiger, Raum (87. Schlotterbeck) – Goretzka, Kimmich – Gnabry (85. Hofmann), Gündoğan (70. Sané), Musiala – Müller (70. Füllkrug).

Náhradníci

Domácí: Azpilicueta, Balde, Fati, García, Guillamón, Koke, Llorente, Morata, Pino, Raya, Sánchez, Soler, Torres, Williams, Sarabia

Hosté: Adeyemi, Bella-Kotchap, Brandt, Füllkrug, Ginter, Günter, Havertz, Hofmann, Klostermann, Moukoko, Sané, Schlotterbeck, ter Stegen, Trapp, Götze

Karty

Domácí: Busquets

Hosté: Kehrer, Goretzka, Kimmich

Rozhodčí

Makkelie – Steegstra, de Vries

Stadion

Al Bayt Stadium (Al Khor)

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Japonsko 3 2 0 1 4:3 6
2. Španělsko 3 1 1 1 9:3 4
3. Německo 3 1 1 1 6:5 4
4. Kostarika 3 1 0 2 3:11 3

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud