Jiří Fejgl
10. prosince 2022 • 22:50

Anglii vrazil nůž do zad kapitán Kane. Půst bude trvat (minimálně) 60 let

Autor: Jiří Fejgl, inf
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KATARU | Obhájce valí dál. Ve strhujícím střetu udolala Francie Anglii 2:1 a je v semifinále fotbalového mistrovství světa v Kataru. Kapitán Albionu Harry Kane potopil své barvy. Samozřejmě obrazně.



Kylian Mbappé roztáhl pusu k vítěznému úsměvu. Do konce přitom zbývalo šest minut plus nastavení druhého poločasu. Jenže francouzská hvězda tušila: Tohle byl zlom. Harry Kane, šéf anglického mančaftu, zahodil penaltu. Odmítl tak vyrovnat zábavný až strhující duel.

Nakonec se Kylianova předtucha potvrdila, Francie je mezi čtyřmi nejlepšími. Dál sní o obhajobě titul z Ruska 2018.

Zato soupeř zase odjíždí s prázdnou. Katar přitom mělo být jeho jeviště. Na minulém mistrovství skončili Angličané v semifinále, na Euru před rokem ve finále. Z letošního mundialu měli doručit druhou trofej v historii.

Ano, země, která se pyšní, že fotbal vynalezla, vyhrála pouze jeden velký turnaj. Ever, jak by řekli Angličané. V roce 1966 ovládla domácí mistrovství světa. Od té doby nic, žádný pohár. Světovým šampionem se tak může stát nejdříve v roce 2026, kdy se klání zhostí USA. Kanada a Mexiko. Tedy po šedesáti letech.

Kdo za to může?

Zaprvé Francie. Je zase extrasilná.

V bráně drží tým Hugo Lloris. Ve středu pole vládne Adrien Rabiot, skvělou formou disponuje Antoine Griezmann. Jako kdyby zapomněl na soužení posledních dlouhých měsíců, kdy se hrabal z nepříliš podařené štace v Barceloně. Na hrotu zase zaúřadoval Olivier Giroud, spolehlivý střelec s cejchem muže, jemuž se úplně nevěří. Kooperace těchto dvou znamenal vítěznou branku. Mbappé tentokrát nebyl tolik vidět, ale je to (tentokrát trochu dřímající) atomovka.

Zadruhé Anglie - a její nedorazy. Gólman Jordan Pickford sice ve druhé půli lapil dvě těžké střely, ale první branka jde za ním. Ránu z kroku od nenápadného Aureliena Tchouameniho měl chytat. Mezi brankáři byl zásadní rozdíl, to je zřejmé. Na křídlech tentokrát řádil jen Bukayo Saka, Phil Foden byl zaražený. A je tu Kane… Hrál velmi dobře, byl nebezpečný, první penaltu proměnil. Jenže druhou ne, napálil ji dobrý metr nad bránu Llorise, letitého spoluhráče z Tottenhamu.

Anglie už se z rány neprobrala. Jede domů.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud