30. dubna 2012 • 10:54

Angličané vybrali trenéra pro EURO. Jednají s Hodgsonem

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglickou reprezentaci s největší pravděpodobností povede na evropském šampionátu Roy Hodgson, nynější manažer West Brom. Představitelé Fotbalové asociace dnes zahájili s 64letým koučem a jeho klubem jednání. Osloven byl již v neděli večer.



"Pokud se dohodneme, budu doufat, že budu mít podporu důležitých lidí - fanoušků a médií. Bez podpory by jinak byla pro každého tahle práce velmi obtížná," řekl Roy Hodgson, s nímž se před 16 měsíci předčasně rozloučil Liverpool.

Moc dobře si uvědomuje, že někteří fanoušci nevěří, že je pravým mužem pro to, aby vedl národní tým. Jsou skeptičtí.

"Klidně můžete být správnou osobou a mít pravomoci, ale stejně potřebujete, aby vás jako správnou osobu vnímalo i okolí. Je důležité, abyste podporu fanoušků měli," ví Hodgson.

Ještě do včerejška se přitom počítalo s tím, že Angličané osloví Harryho Redknappa, který se nikdy trénování reprezentace nebránil. Místo toho dnes gratuluje kolegovi k prestižní práci.

"Přeji Royovi hodně štěstí," vzkázal na dálku. "Já svoji budoucnost vidím v Tottenhamu. Rád bych tu zůstal."

Hodgson, který vedl také reprezentace Švýcarska, Emirátů a Finska, je pro Anglii navíc mnohem levnější záležitost. Kontrakt ve West Brom mu vyprší koncem června.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud