Hynek Preisler
15. května 2012 • 04:59

Zarmoucený Štajner: Na mistrovství Evropy jedou ti horší!

Autor: Hynek Preisler, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako na houpačce si musí připadat Jiří Štajner. Nejdříve obrovská euforie po zisku titulu, teď tvrdé vystřízlivění v podobě nezařazení do nominace na EURO. Michal Bílek oporu Liberce vynechal. A pověstného kliďase to v klidu nenechalo. „Je to největší rána mé kariéry,“ přiznává zarmoucený fotbalista.



A kouče Michala Bílka rozhodně nešetří. „Na šampionát jedou ti horší, ale nemůžu nic dělat, je to konec mé reprezentační kariéry,“ smutní hráč.

Štajnerovi nevyšla nominace ani na předcházející evropské šampionáty „EURO mi bohužel není souzené. Nevyšlo mi před osmi lety v roce 2004 v Portugalsku, v roce 2008 mi také nevyšlo,“ říká.

„Dal jsem patnáct gólů, na šestnáct přihrál…Více jsem dělat nemohl. Myslím, že je to největší zklamání a největší rána v mé kariéře,“ nechápe rozhodnutí  reprezentačního kouče Bílka.

Na hektické poslední dny tak liberecký útočník bude vzpomínat hodně rozpačitě. „Asi ano. Ještě si to nejspíše moc neuvědomuju, ale štve mě to. Opravdu jsem se na EURO těšil. Lukáš Vácha mi tady v neděli brečel na rameni...“ dodává populární Štajny.

Jiří Štajner střídá v zápase s IrskemFoto Barbora Reichová (Sport)

Na národní tým však nezanevřel. „Sleduji každý fotbal a budu se koukat i na mistrovství Evropy. A klukům budu fandit, protože máme dobrou partu a postoupit ze skupiny se určitě dá,“ říká liberecká ikona.

Těšit ho tak kromě libereckého titulu může aspoň ocenění v soutěži deníku Sport o Krále ligových trávníků, ve kterém zvítězil.

„Vyhrál jsem ho úplně poprvé. Když jsem hrál českou ligu, tak jsem byl už v nejlepší jedenáctce, ale ještě nikdy jsem nebyl král. Tak jsem se konečně dočkal.“

Jak však sám přiznává, po svém návratu do týmu v titul nedoufal. „Kvůli tomu jsme se vracel, abychom v Liberci hráli alespoň poháry. Ale přiznám se, že že budeme mít titul, to jsem nečekal,“ říká opora Severočechů.

A plány na další sezonu? „Zkusím další rok a pak se uvidí, co bude dál. Vyhráli jsme titul, nyní mám taky už 94 gólů, takže bych rád dal tu stovku, když už je to takto blízko. A jestli to dám až letos, nebo třeba až za rok, to se uvidí. Nic neslibuju.“

OBSÁHLÝ ROZHOVOR S JIŘÍM ŠTAJNEREM ČTĚTE V DNEŠNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Štajner hledá cestu k brance
Štajner hledá cestu k brance

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud