17. června 2013 • 16:51

Kweuke zase v akci. V Česku pyká, za Kamerun hrál kvalifikaci

Autor: rjm, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vysvobození! Útočník Leonard Kweuke si po 40 dnech zase mohl zahrát fotbal. V rudém dresu Sparty však nemůže kamerunský obr na plac. Pyká za to, že zlomil před více než pěti týdny brutálním faulem nohu mladoboleslavskému obránci Radku Dosoudilovi, ale dvanáctizápasový trest neplatí pro národní tým. Urostlý bombarďák odehrál celý duel proti Demokratické republice Kongo v kvalifikaci MS - gól však nedal, zápas skončil 0:0.



Zdálo se, že se Sparta v létě Kweukeho ráda zbaví, zájem o Kamerunce je v turecké lize. Zatím k žádnému transferu nedošlo, ale času na jednání je dost. Úplně bez fotbalu však fotbalista nezůstal.

Přestávku bez soutěžního utkání si Kweuke vyplnil startem v reprezentaci, a nešlo o obyčejný přátelák. Letenský obr vyběhl na plac v dresu kamerunského nároďáku v kvalifikaci o MS 2014 a strávil na hřišti celý duel proti Demokratické republice Kongo.

Radost z toho, že si zahrál, měl jistě sparťanský útočník velkou, z výsledku už tolik ne. Zápas skončil bezbrankovou remízou. Kweuke se svého prvního gólu v této kvalifikaci nedočkal ani ve svém třetím startu.

Ani jeho Kamerun není před závěrečným zápasem kvalifikace v příliš záviděnihodné situaci. Na vedoucí Libyi ztrácí dva body a právě lídra skupiny I musí na podzim porazit na jeho půdě. Jinak přijde o postup na MS 2014 v Brazílii.

Léonard Kweuke s týmem Sparty může jen trénovat...
Léonard Kweuke s týmem Sparty může jen trénovat...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud