13. listopadu 2013 • 15:50

Zlatan se povyšuje nad Ronalda: Postoupit na MS si víc zasloužím JÁ!

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlatan Ibrahimovic versus Cristiano Ronaldo. Evropská kvalifikace o postup na mistrovství světa v Brazílii proti sobě postaví dva z nejlepších fotbalistů současnosti, už v pátek švédská reprezentace nastoupí v Portugalsku k úvodnímu dějství barážového dvojzápasu. "A do Brazílie si víc zasloužíme jet my," vyhlašuje Ibrahimovic v rozhovoru pro italský list Gazzetta dello Sport.



Už teď je jisté, že za půl roku bude na světovém šampionátu chybět jedna z největších hvězd světového fotbalu. Barážový los proti sobě postavil Portugalsko se Švédskem a zatímco jindy by absence jedné ze zemí nebyla přílišným překvapením, tentokrát bude mistrovství světa kvůli takto rozdaným kartám chudší buď o Cristiana Ronalda, nebo Zlatana Ibrahimovice. Vedle argentinské hvězdy Lionela Messiho dost možná těch největších adeptů na zisk Zlatého míče.

Klíčový muž švédské reprezentace Ibrahimovic si však variantu, že by měl v Brazílii chybět on, nepřipouští. "My jsme byli na druhém místě za Německem, což je podle mého názoru nejsilnější tým v Evropě. Kdežto Portugalci skončili druzí ve skupině, ve které byli favority a kterou měli vyhrát," řekl v rozhovoru pro Gazzettu dello Sport.

"Takže si myslím, že si do Brazílie víc zasloužíme jet my," prohlásil jednoznačně sebevědomý kanonýr Paris St. Germain. Švédsko skutečně v kvalifikační skupině C čelilo jednomu z kandidátů na zisk titulu mistra světa, z Německa si dokonce odvezlo bod poté, co i díky zásahu Ibrahimovice předvedlo památný comeback z 0:4 na 4:4. Zato jeho páteční soupeři skončili až za Ruskem.

Portugalcům sice ve skupině F chyběl na první místo jediný bod, ale zradily je výpadky s outsidery na domácí půdě. S Izraelem i Severním Irskem uhrála navzdory přízni publika pouze remízy 1:1 a ani v přímém měření sil s Rusy portugalská reprezentace neukázala, že by druhé místo bylo dílem smůly neodpovídající její skutečné kvalitě. Oba týmy si ve dvou vzájemných zápasech připsaly nejtěsnější domácí výhru.

Přesto je výběr kolem Cristiana Ronalda mírně favorizován. I kvůli lepší pozici při losu, ve kterém bylo Portugalsko nasazené díky nejvyššímu koeficientu FIFA z osmi zemí z druhých míst.

"Mají silnější tým, ale pokud se vyvarujeme chyb, zvládneme to. Bude to samozřejmě těžké, ale to se dalo čekat, když jde o postup na mistrovství světa," uzavřel švédský šutér.

Ibrahimovic a Ronaldo navíc nejsou jedinými slavnými jmény, kterým hrozí, že je fanoušci na šampionátu příští rok neuvidí. V baráži se totiž proti Ukrajině ukáže francouzská reprezentace s hvězdou Bayernu Mnichov Franckem Ribérym.

Až se tak v lednu předá Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu planety, je dost možné, že za pár měsíců bude jeho nový držitel v Brazílii chybět.

Švédská hvězda Zlatan Ibrahimovic. Kanonýr PSG povede svou zemi v baráži proti Portugalsku – a proti neméně hvězdnému Cristianu Ronaldovi
Švédská hvězda Zlatan Ibrahimovic. Kanonýr PSG povede svou zemi v baráži proti Portugalsku – a proti neméně hvězdnému Cristianu Ronaldovi

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud