18. listopadu 2014 • 23:21

V bitvě hvězd slavil Ronaldo, Španělé doma nestačili na Němce

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY |  Fotbaloví mistři světa Němci zvítězili v dnešním přípravném utkání na hřišti úřadujících evropských šampionů Španělů 1:0 a připravili jim první domácí porážku po 34 zápasech. Stejným výsledkem vyhrálo i Portugalsko v Manchesteru nad Argentinou, Anglie v ostrovním derby triumfovala ve Skotsku 3:1.



Bitva posledních dvou mistrů světa Španělska a Německa na stadionu ve Vigu dlouho spěla k bezbrankové remíze. V 89. minutě ale za vápnem napřáhl Toni Kroos a přízemní střelou k tyči překonal debutanta v národním týmu brankáře Casillu, který v 77. minutě vystřídal veterána Casillase.

Němcům tak vyšla odveta za poslední dvě porážky 0:1, které se Španělskem utrpěli ve finále Eura v roce 2008 a semifinále světového šampionátu o dva roky později.

VIDEO: Kroos se postaral o jedinou branku zápasu


Portugalci rozhodli v nastavení

Portugalci v Manchesteru zvítězili nad stříbrnými medailisty z letošního mistrovství světa Argentinci 1:0. O výhře rozhodl v nastavení premiérovým gólem při druhém reprezentačním startu střídající Raphaël Guerreiro.

V té době už nebyl na hřišti ani jeden z posledních dvou držitelů Zlatého míče pro nejlepšího hráče světa. Oba velcí rivalové Portugalec Cristiano Ronaldo i Argentinec Lionel Messi odehráli jen první půli. Aktivnější byl argentinský lídr, ale ve své největší šanci trefil z velkého úhlu jen tyč.

Ronaldo, který se vrátil na Old Trafford, kde v minulosti oblékal dres tamního Manchesteru United, svou největší možnost prováhal zbytečnými kličkami a vystřelil vysoko nad.

VIDEO: Jediná branka utkání padla v nastavení


Slovensko jede

Slovensko zakončilo kalendářní rok šestým vítězstvím po sobě. Svěřenci Jána Kozáka porazili Finsko 2:1 a navázali na čtyři výhry z úvodu kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Slováci zvítězili v osmi z devíti letošních zápasů, jedinou porážku utrpěli v květnu v přípravě proti Rusku.

Kozákovi svěřenci vstoupili do posledního duelu v tomto roce ve velkém stylu. Už ve 34. sekundě napřáhl zpoza vápna Hološko a tečovanou přízemní střelou otevřel skóre.

V sedmé minutě vedli Slováci už 2:0, když se hlavou prosadil Hamšík. Do poločasu Finové snížili poté, co si srazil balon odražený od tyče do vlastní sítě Hubočan. Po změně stran měli Finové několik šancí, ale srovnat se jim nepovedlo.

Anglie zdolala Skoty

Anglie porazila rivala ze Skotska pošesté z posledních sedmi soubojů. Na výhře 3:1 se v Glasgow dvěma góly podílel Wayne Rooney, který má nyní na kontě 46 reprezentačních branek a osamostatnil se na třetím místě anglické historické tabulky kanonýrů. Na vedoucího Bobbyho Charltona ztrácí tři trefy.

Výsledky přípravných fotbalových utkání

Bukurešť: Rumunsko - Dánsko 2:0 (0:0)
Branky: 53. a 59. Keserü.

Tallinn: Estonsko - Jordánsko 1:0 (1:0)
Branka: 16. Anier.

Kyjev: Ukrajina - Litva 0:0

Budapešť: Maďarsko - Rusko 1:2 (0:0)
Branky: 86. Nikolics - 49. Ignaševič, 80. Keržakov.

Vigo: Španělsko - Německo 0:1 (0:0)
Branka: 89. Kroos.

Vratislav: Polsko - Švýcarsko 2:2 (1:1)
Branky: 45.+1 Jedrzejczyk, 61. Milik - 4. Drmic, 87. Frei.

Dublin: Irsko - USA 4:1 (1:1)
Branky: 55. a 87. Brady, 7. Pilkington, 82. McClean - 38. Diskerud.

Manchester: Portugalsko - Argentina 1:0 (0:0)
Branka: 90.+1 Guerreiro.

Janov: Itálie - Albánie 1:0 (0:0)
Branka: 82. vlastní Salihi.

Glasgow: Skotsko - Anglie 1:3 (0:1)
Branky: 83. Robertson - 47. a 85. Rooney, 32. Oxlade-Chamberlain.

Marseille: Francie - Švédsko 1:0 (0:0)
Branka: 83. Varane.

Utkání příliš šancí nenabídlo
Utkání příliš šancí nenabídlo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud