5. srpna 2015 • 16:40

Nová fotbalová funkce pro exministra. Chládek míří k reprezentaci

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do fotbalové reprezentace míří nová známá tvář. Nikoliv však na hřiště, ale do nově zřízené funkce ředitele národního týmu. Na konci týdne by v ní měl být potvrzen bývalý ministr školství Marcel Chládek. Informaci přinesly servery iDnes.cz a Hattrick.



O tom, že by kvůli údajné šikaně podřízených odvolaný člen vlády Bohuslava Sobotky , měl zamířit do fotbalové asociace, se spekuluje již několik týdnů. Nyní to vypadá, že oficiální potvrzení je již blízko. „Jsem na cestě do Kodaně. V pátek vydáme tiskovou zprávu k osobě pana Chládka ,“ naznačil předseda FAČR Miroslav Pelta . Sám exministr se ke své budoucnosti nevyjádřil.

Chládek se v minulosti ve fotbalovém prostředí pohyboval. Jako asistent rozhodčího to dotáhl až do druhé ligy. Letos na jaře pak přišel s nápadem vybudovat národní stadion pro ženskou i mládežnické reprezentace s kapacitou až 10 tisíc diváků.

V květnovém rozhovoru pro deník Sport přiznal, že v kontaktu s národním týmem byl už dřív. „Kam chodím pravidelně a vnímám to jako fanoušek, je reprezentace. Dokonce jsme zavedli tradici, že zajdu den před utkáním na večeři a snažím se hráče motivovat…“ řekl (CELÝ ROZHOVOR ZDE>>>).

Přiznal i kontakty s vedoucími fotbalovými funkcionáři. „Pravidelně se potkávám s předsedou fotbalové asociace, stejně jako s předsedy jiných velkých svazů a zastřešujících organizací, a informuji ho o tom, kde jsem co viděl. A řekl jsem mu někdy i natvrdo, co se mi nelíbilo.“ Co by konkrétně chtěl změnit v reprezentaci a jaká bude náplň jeho práce se teprve uvidí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud