30. března 2016 • 10:36

Drsné Švédsko. Zlatan sliboval válku, Krejčí v utkání přišel o zub

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté ze severních zemí jsou tím proslulí. Neuhnou ze žádného souboje, dohrají každý kontakt. Hrát proti takovým týmům zkrátka hodně bolí. Na vlastní kůži to v úterý večer pocítili i čeští fotbalisté proti Švédsku (1:1). V několika soubojích se činil domácí kapitán Zlatan Ibrahimovic, český záložník Ladislav Krejčí zápas odnesl uraženým zubem.



Čeští obránci měli v úterý večer tu čest s jedním z nejlepších útočníků na světě. Zlatan Ibrahimovic se na domácím stadionu předvedl v plné parádě. Gólově se sice neprosadil, přesto několikrát ukázal svou sílu.

V největší šanci utkání ho skvěle vychytal Tomáš Vaclík . Když švédský obr neskóroval, ukázal alespoň svou fyzickou dominanci. Na konci poločasu se ho při náběhu do vápna pokoušel zastavit Vladimír Darida . Nejmenší hráč českého výběru to od švédského kápa hodně schytal, pozorný sudí ale pískl faul.

Svých spoluhráčů se zastával český kapitán Tomáš Sivok. "Zlatan mi tam jednou trošku vyhrožoval, protože jsem reklamoval jeho loket na Láďu Krejčího . Tak mi říkal, že teď začne válka, ale i to k němu patří a bylo to v rámci fair play," přiblížil dění na trávníku stoper tureckého Bursasporu.

Český reprezentační záložník Ladislav Krejčí utkání se Švédskem odnesl uraženým zubem
Český reprezentační záložník Ladislav Krejčí utkání se Švédskem odnesl uraženým zubem

Právě Krejčí si z utkání odnesl nepříjemný šrám. Česká reprezentace na twitterovém účtu den po utkání zveřejnila fotku, kde se Krejčí usmívá bez uražené části předního zubu. Přišel o něj po jedné ze strkanic ve druhé půli. "Včera si hrál na Jaromíra Jágra ," zní na sociální síti status národního týmu. 

Ibrahimovic se v zápase s Českem dostal do gólové tutovky v úvodu zápasu, kdy při rozehrávce hrubě chyboval Tomáš Sivok. "Chtěl jsem to hrát až moc fotbalově. Jak Zlatan běžel proti mě, chtěl jsem mu to přehodit přes nohu. On to vystihl a zaplaťpánbůh to Vacloš chytil. Vymýšlel jsem kraviny. Jsem poslední hráč, to musí jít někam na půlku," zlobil se na sebe Sivok.

Ve zbytku utkání už největší švédskou hvězdu do další větší možnosti nepustil. "Asi jsem ho trošku rozhýbal, ale přišlo mi, že se mu moc nechtělo, že to trošku odchodil. I tak ale ukázal, že má obrovskou kvalitu. Když dostane balon, je těžké ho odstavit," ocenil Sivok kvality útočníka PSG.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud