7. června 2016 • 10:25

Smutný hrdina! Di Maríovi umřela babička, gól dal pro ni, pak brečel

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ráno ho potkala tragédie v rodině, když mu zemřela milovaná babička. Večer však čekal argentinského záložníka Angela di Maríu úvodní zápas na turnaji Copa América. Hvězdný fotbalista Argentiny neváhal. Do utkání nastoupil a stal se jedním ze strůjců vítězství nad Chile (2:1), když jednu branku vstřelil a na druhou přihrál. „Babička by se zbláznila, kdybych nehrál,“ řekl poté dojatý fotbalista Paris Saint-Germain.



Když jej vyhlásili Mužem utkání, fanoušci na stadionu v kalifornské Santa Claře vyvolávali jméno Lionela Messiho, který seděl zraněný mezi náhradníky.

Hrdinou utkání byl však jiný Argentinec. Záložník Angel di María nastoupil do zápasu s Chile i přes to, že mu ráno zemřela milovaná babička.

"Když jsem se to ráno dozvěděl, věděl jsem, že dnes dám gól. A povedlo se to, bylo to pro ni," řekl hráč francouzského Paris Saint-Germain, jenž po vstřelení branky ukázal pod dresem triko s nápisem "Babi, moc mi chybíš." Ten navíc také přihrál na vítěznou trefu Évera Banegy.

O tom, že by v tomto citovém rozpoložení nenastoupil, vicemistr světa z roku 2014 ani neuvažoval. "Babička by se zbláznila, kdybych nehrál," řekl Di María se slzami v očích.

Argentina vítězstvím 2:1 vrátila soupeři porážku z loňského finále, kdy Chile na domácí půdě vyhrálo v penaltovém rozstřelu.

Zraněná hvězda Argentina Lionel Messi se zdraví s bývalým spoluhráčem z Barcelony Alexisem Sánchezem
Zraněná hvězda Argentina Lionel Messi se zdraví s bývalým spoluhráčem z Barcelony Alexisem Sánchezem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud