5. června 2017 • 22:35

Belgie – Česko 2:1. Šance na obou stranách, bitvu rozhodl Fellaini

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté české reprezentace padli v přípravném zápase na půdě Belgie 1:2, zápas ovšem nabídl hodně šancí na obou stranách. Domácí poslal do vedení útočník Michy Batshuayi, na jeho zásah ale ještě v první půli odpověděl Michael Krmenčík. Ve druhém poločase rozhodl hlavou po rohovém kopu belgický záložník Marouane Fellaini. Češi nicméně až na dvě pasáže, kdy byli domácí jasně lepší, předvedli slušný výkon a dokonce nastřelili dvě tyčky.



Trenér Karel Jarolím dnes prožil teprve druhou porážku z devíti zápasů na lavičce českého týmu a přišel o pětizápasovou neporazitelnost. Naopak Belgie nenašla přemožitele poosmé za sebou a potvrdila, proč má nejlepší útok evropské části kvalifikace o MS, i když jí kvůli nedělnímu zranění chyběl kapitán Eden Hazard.

Jarolím nasadil poměrně ofenzivní sestavu se dvěma útočníky Krmenčíkem a Schickem, který hrál mírně stažený a snažil se rozdělovat míče při přechodu do útoku. Právě Schick s Daridou ukazovali, že jsou zvyklí na podobnou rychlost a kvalitu protihráčů, zbytek ofenzivy si však na tempo potřeboval přivyknout a Belgie se tak brzy dostala do tlaku.

Kalas: Když prohrajete zápas, nemůžete říct, že je to pozitivní
Video se připravuje ...

Brankář Vaclík nejprve chytil hlavičku Lukakua. Druhý nejlepší střelec anglické ligy chvíli nato opřel svou hlavičku zblízka jen do tyče, na kterou následně přirazil i Vaclíka. Český gólman zůstal ležet na zemi, což sudí nepostřehl a nechal pokračovat ve hře. Belgičané však prázdnou branku netrefili.

Ve 25. minutě už šli domácí do vedení. Útočník Chelsea Batshuayi dostal přihrávku do běhu, zasekávačkou se zbavil Kalase a střelou k tyči Vaclíka překonal.

Čeští fotbalisté po prohře v Belgii
Čeští fotbalisté po prohře v Belgii

Češi však rychle vyrovnali, k čemuž jim pomohlo velké sebevědomí Belgičanů. Gólman Courtois zvolil riskantní rozehrávku, kterou vystihl Krejčí, obral o míč De Bruyneho a předložil ho před prázdnou bránu Krmenčíkovi. A ten nezaváhal.

Vzápětí musel střídat gólman Vaclík, který po srážce s Lukakuem nebyl v pořádku. Těžký druhý reprezentační start tak čekal brankáře Slavie Pavlenku.

Češi po vstřeleném gólu ožili a předvedli pohlednou akci po křídle, následně se ve vápně dostal k míči Schick, ale trefil jen tyč. Pak chyběly Schickovi centimetry, aby se u tyče dostal k prodlouženému centru od Součka. Na druhé straně Pavlenka těsně před poločasem vychytal zblízka Lukakua.

Souček: Proti Norům si musíme vzít příklad z dnešního vytváření šancí
Video se připravuje ...

Do druhé půle udělali oba trenéři několik změn. Na české straně se do hry dostali Dočkal, Jankto a Čelůstka, na druhé straně mimo jiné Fellaini a právě záložník Manchesteru United v 52. minutě poslal Belgii znovu do vedení. Pavlenka nejprve vyrazil střelu Mirallase na tyč a roh, na který si naskočil Fellaini a ideální hlavičkou nedal Pavlenkovi šanci.

Belgie měla převahu a dostávala se k nebezpečným závarům, které však česká obrana dokázala odvracet. Ale i směrem dopředu se Jarolímovi svěřenci snažili, zejména po pravé straně, kde operovali Jankto a Čelůstka.

Deset minut před koncem měl na kopačce srovnání Souček, po dobré kombinaci byl v ideální pozici, ale jeho střela orazítkovala jen tyč a Belgie už se ubránila. Zápas byl pro český tým přípravou na sobotní klíčový duel v Norsku v kvalifikaci o mistrovství světa.

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 6. • 20:45
Belgie
Belgie
2:1
ONLINE
5. června
20:45
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 25. Batshuayi, 52. Fellaini

Hosté: 29. Krmenčík

Sestavy

Domácí: Courtois – Alderweireld, Kompany (C) (46. Vermaelen), Vertonghen – De Bruyne, Nainggolan (46. Mirallas), Tielemans (46. Fellaini), Chadli – Carrasco (88. T. Hazard), R. Lukaku (46. Benteke), Batshuayi (46. Mertens)

Hosté: Vaclík (32. Pavlenka) – Kadeřábek (46. Čelůstka), Brabec, Kalas, Gebre Selassie – Souček, Darida (C) – Krejčí (46. Jankto), Zmrhal (77. Mareš) – Schick (64. Škoda) – Krmenčík (46. Dočkal)

Karty

Hosté: Škoda

Rozhodčí

Stadion

Stade Roi Baudouin (Brusel)

Jarolím: Zápas odkryl, kde bychom se měli zlepšit
Video se připravuje ...

Krmenčík: Spolupráce se Schickem je pro mě na nejvyšší úrovni
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud