23. března 2018 • 14:27

Penalta a nůžky! Hvězdy Suárez a Cavani stříleli, Česko – Uruguay 0:2

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českým fotbalovým reprezentantům první letošní zápas nevyšel. Ve svém úvodním vystoupení na přípravném turnaji čtyř zemí China Cup v Nan-ningu proti Uruguayi nepřekvapili a s favoritem prohráli 0:2.



Jihoamerický účastník letního světového šampionátu v Rusku rozhodl o výhře už v prvním poločase, kdy se trefili oba hvězdní útočníci. V desáté minutě proměnil penaltu Luis Suárez a v 37. minutě přidal nůžkami druhý gól Edinson Cavani .

Český celek si tak v Nan-ningu zahraje v pondělí od 9:35 SELČ o konečné třetí místo s domácím výběrem, který ve čtvrtek podlehl Walesu vysoko 0:6.

Reprezentanti neprodloužili šňůru čtyř vítězství, kterou si připsali v závěru minulého roku. Předtím neúspěšně bojovali v kvalifikaci o mistrovství světa a další soutěžní zápasy je čekají až na podzim v nově vzniklé Lize národů.

Pavlenka: Penalta byla přísná, Suárez to udělal chytře
Video se připravuje ...

Kouč Karel Jarolím se proti Uruguayi vrátil k rozestavení se třemi středními obránci, které použil v zářijových zápasech kvalifikace. Na stoperu netradičně hrál Gebre Selassie . Mezi tyčemi dostal šanci Pavlenka a v útoku operovala dvojice Krmenčík, Schick .

Uruguay se na ze třetiny zaplněném stadionu pro 60 tisíc rychle ujala vedení. Reprezentanti si chtěli dát pozor hlavně na útočníka Suáreze, ale barcelonský kanonýr se hned v deváté minutě rozběhl za přihrávkou do vápna, kde přepadl přes Pavlenku, a katarský sudí nařídil penaltu. Suárez ji s přehledem proměnil střelou nahoru a dal 50. gól v národním dresu.

"Chtěl jsem Suárezovi zmenšit úhel a vytlačit ho do strany. Jak jsem viděl, že si to dává do kraje, snažil jsem se uhýbat. Nevím, jestli to byla penalta. Jestli ano, tak asi trochu přísná, udělal to chytře," řekl novinářům Pavlenka. "Šel jsem doleva a on ji kopl doprostřed," konstatoval.

Další gól mohl přidat v 17. minutě Godín, ale tentokrát Pavlenka proti jeho hlavičce zasáhl. O chvíli později Suárez mířil mimo. Češi proti čtvrtému týmu ze světového šampionátu v roce 2010 vyrovnali hru v polovině úvodního dějství. Ve 23. minutě pálil Barák, ale Muslera jeho přízemní pokus kryl.

Uhrin st. o výkonu proti Uruguayi: Schickovi chybí sebevědomí, Kadeřábek předvedl žákovskou chybu
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

V 37. minutě udeřil i druhý z obávaných útočníků Cavani. Nández mu přiťukl míč hlavou a hráč Paris St. Germain nůžkami překonal Pavlenku. Čechům se kvůli Kadeřábkovi nepovedlo vystavit soupeře do ofsajdu.

"Uruguay nás potrestala ze dvou situací dvěma brankami a to rozhodlo. Hlavně ten druhý gól byla extratřída, trefil to dokonale," ocenil Cavaniho český záložník Vladimír Darida .

Po přestávce po rohu minul Vecino a v 56. minutě měl dosud největší šanci českého týmu Schick, který hlavičkoval zády k brance vedle. Pak opět zahrozil vítěz jihoamerického mistrovství z roku 2011, ale Ramírez v 65. minutě mířil kousek vedle.

Jarolím: Kdybychom měli Suáreze s Cavanim na své straně, výsledek by byl možná opačný
Video se připravuje ...

Schickovi v zakončení nebylo přáno a v 77. minutě v další velké příležitosti napálil zblízka jen břevno. "Škoda, že aspoň jedna branka se mu nepovedla. Kdyby byl rozehranější, možná, že by to dopadlo líp. Dlouho s námi nebyl, je to hráč, který by se měl uplatit v reprezentaci," řekl Jarolím.

Češi, kteří do Nan-ningu kvůli poruše letadla odcestovali s denním zpožděním a měli na aklimatizaci o poznání méně času než soupeř, tak teprve podruhé za posledních 13 utkání neskórovali.

"Nebylo to úplně jednoduché, ne všichni se v letadle prospali, ne všem to úplně sedlo. Naštěstí tím, že se hrálo až večer, jsme měli více času na spánek," řekl Pavlenka.

"Suárez s Cavanim potvrdili, že jsou rozdíloví hráči. Kdybychom je měli na své straně, třeba by ten výsledek byl obráceně. Kluci se s tím náročným přesunem vypořádali, co bylo v jejich silách. Nebyly tam špatné pasáže, ale bohužel ve finální fázi nám chyběla větší údernost," dodal Jarolím.

Darida po prohře: Cavaniho gól, to byla extratřída. Trefil to dokonale
Video se připravuje ...

Gebre Selassie: Na stoperu jsem si musel zvykat, ale nezvládli jsme to špatně
Video se připravuje ...

Přípravný fotbalový turnaj čtyř zemí China Cup v Nan-ningu:

ČR - Uruguay 0:2 (0:2)

Branky: 10. Suárez z pen., 37. Cavani. Rozhodčí: Al-Adba - Dharman, Al-Buršaíd (všichni Katar). Bez karet. Diváci: 22.537.

Sestavy:

ČR: Pavlenka - Gebre Selassie, Suchý , Novák - Kadeřábek, Barák, Darida, Souček (76. Trávník), Bořil (38. Frýdek) - Schick, Krmenčík (61. Kopic). Trenér: Jarolím.

Uruguay: Muslera - Varela, Godín, Gimenéz, Laxalt - Nández (60. Sánchez), Bentancur (79. Rodríguez), Vecino (68. Torreira), De Arrascaeta (61. Ramírez) - Suárez (79. Gómez), Cavani (80. Stuani). Trenér: Tabárez.

Góly

Domácí: 10. Suárez, 37. Cavani

Hosté:

Sestavy

Domácí: Muslera – Varela, Godín, Giménez – Laxalt, Nández (60. Sánchez), Bentancur (79. Rodríguez), Vecino (68. Torreira), De Arrascaeta (60. Ramírez) – Suárez (79. Gómez), Cavani (80. Stuani).

Hosté: Pavlenka – Kadeřábek, Gebre Selassie, Suchý, Novák, Bořil (38. Frýdek) – Darida, Souček (76. Trávník), Barák – Schick, Krmenčík (61. Kopic).

Rozhodčí

Saoud Ali Al-Abda

Stadion

Kuang-Si Sports Center Stadium, Nan-ning

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud