5. září 2018 • 22:47

Slovensko - Dánsko „jen“ 3:0. Rusnák: Dát gól futsalovému brankáři? Smutné

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenští fotbalisté, soupeři českého týmu v Lize národů, zvítězili v přípravném utkání nad Dánskem 3:0. Za hosty v Trnavě nastoupili náhradníci, neboť elitní dánští hráči se nedohodli se svazem na reprezentační smlouvě. Na lavičce chyběl i hlavní trenér osmifinalistů letošního mistrovství světa Aage Hareide, zastoupil ho John Jensen.



Jádrem sporu dánských fotbalistů se svazem je vyřešení otázky osobních a reprezentačních sponzorů. Vedení dánské reprezentace proto přivezlo do Trnavy rezervní tým složený z druholigových hráčů a futsalistů, což v domácích řadách vyvolalo pohoršení a zklamání. Slovenský svaz se v reakci rozhodl snížit vstupné na zápas na symbolické jedno euro.

„Představovali jsme si to trochu jinak. Že přijede silné Dánsko s kvalitními hráči. Pro nás by to byla velká výzva. Bohužel to bylo jinak. I tak jsme chtěli vyhrát a otestovat si některé hráče. To se podařilo. Vyhráli jsme rozdílem třídy, rozdíl ve skóre mohl být větší. Nyní se už musíme soustředit na náročný zápas s Ukrajinou,“ uvedl po výhře nad Dánskem trenér Slovenska Ján Kozák.

Ve stejném složení by Dánové měli nastoupit i v neděli v Lize národů proti Walesu. Slováky v týž den čeká zápas na Ukrajině, tyto týmy ve skupině B1 doplňuje česká reprezentace.

„Bylo velmi těžké na takovéto utkání hledat jakoukoliv motivaci. Čekali jsme jiného soupeře. Vzhledem k okolnostem se může zdát výhra 3:0 málo, ale řadu dalších šancí jsme zahodili,“ podotkl Marek Hamšík.

Jednatřicetiletého futsalového brankáře Haagha překonali v prvním poločase Nemec a Rusnák, po změně stran pak velkou převahu domácího mužstva vyjádřil už jen Fogtův vlastní gól. Plzeňský brankář Kozáčik s udržením čistého konta příliš práce neměl.

„Pro diváky to byl nezáživný zápas. Nejdůležitější bylo vyhrát, a to se povedlo. To, že jsem vstřelil gól futsalovému brankáři o utkání vypovídá vše. Celé je to trochu smutné,“ konstatoval střelec jedné ze slovenských branek Albert Rusnák.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud