Ondřej Škvor
Premium
25. března 2019 • 05:00

Brazílie bude drahá! Zápas je ztrátová akce, Malík vysvětlil výdaje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvacet milionů korun. Tolik zaplatí český fotbal za to, že se nejslavnější reprezentace světa zastaví na přípravné utkání v Praze. Spolu s dalšími výdaji to znamená, že výjimečné utkání Česka s Brazílií přinese do strahovské pokladny ztrátu. „Bude to tak. Bereme to ovšem tak, že to pomůže českému fotbalu,“ říká předseda asociace Martin Malík.



Zatímco příjmy jsou v podstatě jediné a pocházejí výhradně z prodeje vstupenek, nákladových položek je několik. Tou nejvyšší je startovné pro brazilskou federaci. Takový poplatek je nedílnou součástí u každého národního týmu – třeba Estonsko, na které by možná padla volba v případně neúspěchu při jednání s Brazílií, by si přišlo na dva miliony, naopak Česko například při nedávné přípravě v Rusku inkasovalo pět milionů. Jenže Brazílie je jiný vesmír, čemuž také odpovídá její startovné. „Včetně dopravy se vyšplhá na dvacet milionů korun,“ říká Martin Malík, předseda FAČR. „Stejně by ovšem platili třeba Němci,“ přidává.

Ale to není na straně výdajů zdaleka všechno. Další výraznější položkou je pronájem stadionu, v tomto případě toho v Edenu. Asociace zaplatí Slavii 1,5 milionu korun, 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud