28. září 2022 • 14:20

Laserová show v Paříži, obětí i Neymar. Brazílie řeší hozený banán na hvězdu

Autor: paš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledním přípravném zápase před světovým šampionátem v Kataru si zastříleli a dokráčeli k jasnému vítězství 5:1 nad Tuniskem. Přesto byli Brazilci po úterním duelu v Parku princů rozladění. Aktéři na hřišti během utkání trpěli laserové útoky od fanoušků, čelil jim i Neymar, který je coby hvězda PSG na pařížském stadionu jako doma. Nejvíc ovšem pobouřil incident při gólové oslavě Richarlisona, kdy z hlediště přiletěl na trávník banán. „Bez našich hráčů tmavé pleti bychom neměli hvězdy na dresu," reagovala ještě večer brazilská fotbalová reprezentace na svém Facebooku a poukazovala na úspěchy týmu.



Hladké úterní vítězství pětinásobných mistrů světa nad Tuniskem řídil v Paříži dvěma góly šikovný záložník Barcelony Raphinha, z penalty se mezi střelce zapsal Neymar a jako poslední se trefil Pedro. Rozhodující branku však obstaral Richarlison.

Když ofenzivní hráč londýnského Tottenhamu po Raphinhově přihrávce bleskově odpověděl na vyrovnávající gól Tuniska, skluzem po kolenou to emotivně oslavil u rohového praporku.

Kolem něj se okamžitě seběhli i spoluhráči, jenže najednou na hřiště začaly létat z hlediště různé předměty, mezi nimi i banán. Může tak jít o incident s rasistickým podtextem.

Richarlison na to bezprostředně nereagoval, jiný postoj však zaujal Brazilský fotbalový svaz. K momentu z 19. minuty zápasu vydal na Twitteru prohlášení. „Bohužel banán byl hozen směrem k Richarlisonovi, střelci druhého brazilského gólu. Svaz posiluje svou pozici v boji proti rasismu a odmítá jakýkoli projev předsudků."

Jeho prezident Ednaldo Rodrigues k tomu dodal: „Tentokrát jsem to viděl na vlastní oči. Šokuje nás to. Musíme si pamatovat, že jsme všichni stejní, bez ohledu na barvu pleti, rasu nebo náboženství. Trvám na tom, že tresty musí být přísnější.“

Po zápase se vyjádřil i Richarlison. „Dokud autority budou dělat ,bla bla bla´ a nebudou to trestat, bude to takhle pokračovat. Děje se to každý den a všude. Není čas, brácho!" vzkázal na Twitteru.

Další problém během utkání představovaly pro hráče lasery, podobně jako v zápase Konferenční ligy mezi Slavií a Panathinaikosem. Příznivci si tak posvítili na rozhodčího i Neymara - při vedení míče nebo pádu na zem, za nějž soupeř uviděl červenou kartu. „Věděli jsme, že to bude jako soutěž, ale nepředstavoval jsme si to tak, co se stalo Neymarovi. To byla snaha, jak vyřadit hráče z mistrovství světa," prohlásil kouč Tite.

Hvězdy brazilského týmu se ale nenechaly výrazně rozhodit, když vyhrály sedmý mezistátní zápas za sebou. Na šampionátu v Kataru se na přelomu listopadu a prosince utkají se Srbskem, Švýcarskem a Kamerunem. Tunisané budou mít za soupeře Dánsko, Austrálii a obhájce titulu z Francie.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud