3. dubna 2012 • 11:21

Kouč City Mancini nezvládá hvězdy v kabině. Blíží se jeho konec?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manchester City stojí před životní šancí – poprvé od roku 1968 má na dosah titul v Premier League, který mohou vytrhnout z rukou rivalům z United. Jejich vlastní vinou se jim však tahle příležitost vzdaluje: v posledních týdnech se v souvislosti s „citizens“ mluví hlavně o chování hráčů, zatímco body nechává modrý tým na hřišti.



Za poslední čtyři zápasy ztratilo City sedm bodů a bídné formě nepomáhají ani zprávy o řádění hráčů, které má na svědomí hlavně Mario Balotelli.

Útočník, o kterém José Mourinho v Interu prohlásil, že je „nezvladatelný“, sice dal dva góly Sunderlandu, čímž se podílel na hektickém vyrovnání na 3:3, zároveň se však na hřišti nepohodl s Aleksandarem Kolarovem na tom, kdo bude zahrávat přímý volný kop, a v kabině se pak popral s Yayou Tourém.

 

Proti Sunderlandu navíc chyběl další útočník Sergio Agüero, který utrpěl podle trenéra Roberta Manciniho „hloupé zranění“, pravděpodobně alergickou kožní reakci, když si sám aplikoval obstřik na nakopnutý kotník.

Mancini navíc evidentně neví, co má s nepořádkem v kabině dělat. „Už mu nevěřím. Nikdo mu nemůže věřit,“ prohlásil před sobotním utkáním na adresu Balotelliho.

Po zápase však opět přesvědčuje, že nad ním nezlomil hůl. „Jsem frustrovaný, protože nechápu, jak se hráč s takovým talentem a schopnostmi může takhle chovat. Je jako dítě. Ale doufám, že vyroste. A to rychle,“ věří.

Mario Balotelli (vlevo) se při zápase se Sunderlandem pohádal se spoluhráčem Vincentem Kompanym
Mario Balotelli (vlevo) se při zápase se Sunderlandem pohádal se spoluhráčem Vincentem Kompanym

Jenže podle spekulací britských médií u toho už Mancini nemusí být. V nadcházejících týdnech se vedení City sejde, aby vyhodnotilo, kam klub postoupil od doby, kdy se na konci minulé sezony radoval ze třetího místa v Premier League a vítězství v FA Cupu.

Tentokrát by jim snad ještě ani nemuselo vadit, kdyby jejich klubu vyfoukli titul United, ovšem špatná publicita, chování hráčů a Manciniho bezradnost nejspíš ano – pokud budou podobné „jobovky“ pokračovat.

Bude nakonec Balotelli znamenat krajanův konec?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud