9. ledna 2015 • 14:48

Náhrada za Bonyho? Swansea uvažuje o angažování Matěje Vydry!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ač neradi, ve Swansea se pomalu smiřují s odchodem největší hvězdy. Pokud Manchester City zaplatí 30 milionů liber (přes miliardu korun), opustí velšský klub Bony Wilfried. Vedení aktuálně devátého celku Premier League už zároveň zvažuje, kým díru v sestavě zalepit. V Anglii se píše o tom, že jednou z variant je podepsání českého útočníka Matěje Vydry!



Vydra se před sezonou vrátil na hostování do Watfordu, kde se v ročníku 2012/2013 stal nejlepším střelcem klubu a nejlepším hráčem anglické Premiership. V probíhající sezoně se zatím trefil sedmkrát a i když na gól čeká od 1. listopadu, stále je na Ostrovech velmi ceněným hráčem.

Po kvalitním útočníkovi se rozhlíží Swansea, kde s největší pravděpodobností přijdou o Bonyho Wilfrieda, nejlepšího střelce Premier League za kalendářní rok 2014. Podle britského serveru hereisthecity.com by se právě český reprezentant mohl stát tím, kdo jednu z hvězd Premier League v útoku nahradí.

Vydra by se tak po půl roce mohl vrátit zpět do elitní ostrovní soutěže. Minulou sezonu strávil na hostování ve West Bromwich Albion, kde se ve 23 zápasech trefil třikrát. Na probíhající ročník se vrátil do Watfordu, kde je se sedmi góly druhým nejlepším kanonýrem mužstva.

Matěj Vydra v dresu Watfordu, týmu z anglické PremiershipFoto Profimedia.cz

22letý forvard je odlišným typem než silový Bony. Jde o tahového, rychlostního hráče, co se nebojí zakončení a kliček ve vápně. Stylem by se mohl hodit k důraznému Bafetimbi Gomisovi, který se po příchodu z Lyonu zatím nemůže prosadit.

Swansea není jediným mužstvem, které se o služby talentovaného hráče zajímá. Britskými médii proběhla také zpráva, že situaci kolem Vydry sonduje italské Cagliari.

Po odvolání trenéra Zemana k mužstvu přišel Gianfranco Zola, který si Vydru oblíbil během angažmá ve Watfordu. V Cagliari zároveň finišují přestup sparťanského záložníka Josefa Hušbauera .

Vydra oficiálně patří Udine. Prakticky od chvíle, kdy ho italský celek v létě 2010 vykoupil z Baníku Ostrava, putuje po hostováních. Nejvíc se mu dařilo ve Watfordu, klubu, který stejně jako Udinese vlastní bohatá rodina Pozzů.

Vzhledem k tomu, že Watford by letos rád postoupil do Premier League, ale možná zvítězí varianta, že Vydrovi přestup zatrhnou. Český forvard patří ke klíčovým hráčům týmu a vedení nejspíš nebude chtít ambiciózní tým oslabovat.

Matěj Vydra a Ladislav Krejčí na letišti před odletem do Helsinek
Matěj Vydra a Ladislav Krejčí na letišti před odletem do Helsinek

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud