6. ledna 2019 • 10:00

Trofej pro Dúbravku. V Anglii mu dají cenu, kterou získal i Shearer

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Dúbravka se dočkal zajímavé pocty. Slovenský brankář, který druhým rokem obléká dres Newcastlu United, byl vyhlášen nejlepším hráčem roku 2018 v hlasování fotbalových novinářů ze Severovýchodní Anglie. Ocenění v jeho 39leté historii získali třeba Alan Shearer nebo Kevin Keegan.



Dúbravka, jenž si to na Ostrovy namířil rovnou z pražské Sparty, se už během prvních zápasů vypracoval v jednu z hlavních opor výběru Rafaela Beníteze. Nebylo tak žádným překvapením, že na něj vedení Newcastlu uplatnilo opci a hostování loni v létě přeměnilo na plnohodnotný přestup.

Investice do jedničky slovenského nároďáku se „strakám“ vyplatila. Dúbravka se v minulé sezoně výrazně podílel na udržení týmu v elitní Premier League, kvalitní výkony podává i v této sezoně. A nyní se dočkal sladké odměny. Asociace tamních fotbalových novinářů jej vyhlásila nejlepším hráčem severovýchodní části Anglie za uplynulý kalendářní rok.

Žilinský rodák, jehož tržní hodnota se podle serveru transfermarkt.com pohybuje kolem 5 milionů eur, je za ocenění vděčný. „Jsem překvapený a poctěný. Moc to pro mě znamená, ale nepovedlo by se mi to bez mých spoluhráčů. Děkuji všem novinářům, kteří pro mě hlasovali. Byl to úžasný rok a doufám, že rok 2019 bude pro mě i celý náš tým ještě úspěšnější,“ řekl pro klubový web.

Dúbravka se zároveň dočkal také pochvaly od 58letého kouče. Benítez si slovenského gólmana nemůže vynachválit. „Jsem za Martina šťastný. Byl pro nás masivním podpisem a v druhé polovině minulé sezony udělal s týmem velký rozdíl. Je to profesionál, který  je skvělým příkladem pro naše mladé hráče. Jsem rád, že si lidé uvědomují, jak moc dobrý je," poznamenal.

V tomto ročníku zatím Dúbravka odchytal kompletní porci ligových zápasů, jeho týmu patří po 21 odehraných kolech patnáctá příčka. Od sestupových bod však Newcastle dělí pouhé dva body.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud