18. září 2020 • 20:30

Bale už je v Londýně. Mourinho si stěžuje: Mám tu moc hráčů!

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký comeback se blíží. Soukromé letadlo s Garethem Balem přistálo v Londýně a Velšan zamířil rovnou do tréninkového centra Tottenhamu Hotspur, kde to velmi dobře zná. Podle jeho agenta se jednání pomalu posouvají k cíli, manažer Spurs José Mourinho ale nadšením nijak nezáří, na jeho vkus má v kádru až příliš mnoho fotbalistů. 



Po krachu přesunu Lionela Messiho do Manchesteru je to v Anglii největší transfer roku. Gareth Bale odcházel z Tottenhamu před sedmi lety jako nejdražší hráč světa, teď se vrací. Zinedine Zidane s ním otevřeně nepočítá, Velšan zase švejkuje hraním golfu místo sledování zápasu. I v návratu do Londýna měl golf svou roli: ostrovní novináři vypátrali, že si Bale dal hru s majitelem Spurs Danielem Levym.

A v pátek sledovali každý pohyb. Od vzletu soukromého letadla z Madridu, přes přistání v Lutonu, cestu do tréninkového centra a první fotky s natěšenými fanoušky „kohoutů“. Přesun, nejspíš formou hostování, se blíží, ale ještě pořád není hotovo. „Gareth je nejblíž opuštění Realu za posledních sedm let, ale stále jednáme. Uvidíme, jak to půjde,“ prohlásil Baleův agent Jonathan Barnett.

Konkrétní nebyl ani José Mourinho, který byl vůči novinářským dotazům tradičně odměřený: „Dokud mi nebude řečeno, že je hráčem Tottenhamu, budu ho brát jako hráče Realu. V takových situacích je lepší nemluvit. Garetha jsem do Realu chtěl, když jsem tam působil. Tehdy to nešlo, ale šéf klubu dal na můj instinkt a přivedl ho později. A Gareth to ví,“ přiblížil sedm let stará jednání.

Garetha Balea sledují fanoušci i média během návratu do Anglie na každém kroku
Garetha Balea sledují fanoušci i média během návratu do Anglie na každém kroku

Aktuálně se ale nezdá být hvězdnou posilou příliš nadšený. Snad i proto, že Bale nemá z Madridu dorazit sám: na přestup má přijít i levý bek Sergio Reguilón, který z Realu vloni hostoval v Seville. Opačným směrem by se měl přesunout Dele Alli.

„Ptáte se mě na Deleho, ale stejně tak se můžete ptát na sedm hráčů, které jsme posledně nechali doma. Abych byl upřímný, nelíbí se mi, počet hráčů, který tu mám. Je jich příliš mnoho a pak je pro mě hodně těžké zvládat všechny aspekty mé práce,“ postěžoval si.

Možnosti získat zpět jednoho z nejslavnějších hráčů své historie ale v Tottenhamu nedokázali odolat, navíc na něm dost ušetří. Gareth Bale má přijít na hostování s tím, že Real bude hradit polovinu jeho platu, který činí v přepočtu 10 milionů korun týdně, o detailech se ale pořád jedná.

Real Madrid Vše o klubu ZDE Tottenham Hotspur Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud