16. září 2020 • 09:30

Ze zlaté klece domů? Bale chce do Tottenhamu, Real je připravený platit

Autor: vmn, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gareth Bale je blízko návratu na Ostrovy, dokonce do klubu, kde se z něj stala hvězda. Zinedine Zidane už mu v Realu nedal skoro tři měsíce ani minutu, Velšan zase provokuje hraním golfu v době zápasů, takže není divu, že se ho „bílý balet“ chce zbavit. Nejvýhodnější pozici má majitel Spurs Daniel Levy. A při Baleově příchodu chce i pořádně ušetřit.



José Mourinho chce přivést dalšího střelce k Harrymu Kaneovi a šéf Spurs Daniel Levy si vyhlédl rovnou největší hvězdu klubu začátku dekády. Podle anglických médií vede jednání, po kterých se má do Londýna vrátit Gareth Bale. Pro BBC to potvrdil Velšanův agent Jonathan Barnett: „Gareth Spurs pořád miluje a chce tam hrát. Jednáme.“

Podle ostrovních médií je nejpravděpodobnější formou návratu hostování, jenže překážkou je Baleův astronomický plat. V Realu dostává 14,5 milionu euro ročně (v přepočtu zhruba 377 milionů korun), to je na Tottenham moc. Bílý balet chce ale přispět a půlku gáže hradit ze svého.

Londýnský klub by zase mohl vyjít vstříc a pustit do Madridu, rovněž na hostování, Dele Alliho. Jeho plat má kompletně hradit Real.

Za Tottenham hrál před 8 lety, i proti Tomáši Rosicému
Za Tottenham hrál před 8 lety, i proti Tomáši Rosicému

O Baleův návrat do Premier League stojí i Manchester United, který se ohlíží po posile poté, co nevyšly námluvy s Dortmundem a Jadonem Sanchem. 

Bale za Tottenham v letech 2007 až 2013 odehrál 203 zápasů a zaznamenal 56 branek a 58 asistencí. Poté za 100 milionů eur zamířil do Realu, který z něj tehdy udělal nejdražšího hráče světa. S madridským celkem Bale čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů a ve 251 zápasech dal 105 branek, ale postupně přišel o místo v sestavě.

V uplynulé sezoně Bale odehrál jen 20 zápasů a dal tři branky. Několikrát dal najevo, že z Realu, se kterým má smlouvu až do roku 2022, chce odejít. Loni už byl blízko odchodu do Číny, ale španělský celek na poslední chvíli z transakce vycouval.

Tottenham Hotspur Vše o klubu ZDE Real Madrid Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud