1. prosince 2021 • 11:20

Hrůza u stopera Arsenalu! Ubránil se útoku baseballkou, zloději chtěli auto

Autor: mas, ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brazilský obránce Arsenalu Gabriel se stal v srpnu obětí přepadení, které bylo zachyceno na kameru. Když se s kamarádem vracel domů, v garáži na něj zaútočil muž s baseballovou pálkou a pokusil se ho okrást. Gabriel mu nejprve podal klíče od auta, hodinky a telefon, ale když byl následně napaden, rozhodl se bránit a lupiče zahnal. Útočník při souboji ztratil čepici, na níž byly nalezeny stopy DNA. Na jejich základě byl usvědčen drogový dealer z londýské čtvrti Tottenham.



Když se Gabriel s kamarádem vracel domů, čekalo ho nemilé překvapení. Vyhlídla si ho totiž skupinka gangsterů. Celý útok zachytila kamera v garáži brazilského fotbalisty Arsenalu. 

Na záznamu je patrné, že po vystoupení z auta Gabriela napadl muž s baseballovou pálkou. Paradoxně šlo o drogového dealera z londýské čtvrti Tottenham, kde sídlí největší rival jeho současného zaměstnavatele.

Jak ale později prozradil soudce, útočník a jeho dva kumpáni neměli ponětí, že jde o hráče Premier League, za něhož Arsenal loni zaplatil francouzskému Lille 26 milionů eur (660 milionů korun). Lupiče s baseballkou zaujal především luxusní Mercedes za 45 tisíc liber (1,4 milionu korun), od něhož požadoval klíčky. Ty mu nejprve Gabriel poskytl společně s hodinkami a telefonem.

Útočník ale neměl dost a fotbalistu baseballovou pálkou napadl. V tu chvíli se Gabriel rozhodl bránit, protivníka udeřil a chytil za rukáv. Ten před útěkem i díky boji napadeného ztratil čepici.

Právě díky ní a DNA analýze se nakonec policii povedlo spojit útok s drogovým dealerem Abderahamem Musem, který byl následně minulý měsíc odsouzen k pěti měsícům vězení.

„Gabi ukázal velký charakter, zaslouží si ocenit. Nebylo to nic hezkého, čím si musel projít, když jde i o rodinu,“ řekl dnes novinářům trenér Arsenalu Mikel Arteta. „Byl pak samozřejmě v šoku a klub mu poskytl veškerou potřebnou podporu, aby se přes to přenesl,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud