Marie Sehnálková
28. listopadu 2021 • 04:30

Conte zakázal kečup, Guardiola pizzu. Jaká jídla mají v TOP týmech stopku?

Vstoupit do diskuse
0
  • Jaké potraviny zakazují hráčům jejich trenéři?Jaké potraviny zakazují hráčům jejich trenéři?FOTO: Koláž iSport

    Čerstvě jmenovaní trenéři Antonio Conte a Steven Gerrard přichystali svým týmům nepříjemnou novinku. Ze svého jídelníčku musí vyřadit kečup, který prý podporuje tvorbu tuku. Nejsou přitom první, kteří zakázali hráčům konzumaci určitých druhů potravin. Přečtěte si, co je nepřípustné v Manchesteru City a kvůli čemu protestoval mančaft Arsenalu.

  • Antonio Conte - kečup

    Italský trenér se zasloužil o to, aby byl z nabídky klubové kantýny Tottenhamu vyloučen kečup a majonéza. Conte je totiž přesvědčený, že někteří z hráčů trpí nadváhou a měli by tak ze stravy tyto dochucovadla vyřadit.

    Bývalý trenér Interu Milán podepsal smlouvu s Tottenhamem na začátku listopadu po žalostném úvodu sezony. Za klíčový problém v týmu označil kondici hráčů, která jde ruku v ruce s nevhodným stravováním.

    Jeho zákaz dochucovadel inspiroval i další. V minulém týdnu po jeho vzoru kečup ze stravy hráčů vyloučil i trenér Aston Villy Steven Gerrard.

    Italský trenér se zasloužil o to, aby byl z nabídky klubové kantýny Tottenhamu vyloučen kečup a majonézaFoto Koláž iSport

  • Pep Guardiola - pizza

    Když italský trenér Claudio Ranieri přišel na sezonu 2015/2016 k Leicesteru, vyhlásil za čisté konto zajímavou odměnu: pizzu pro každého hráče. Těžko říct, zda-li na tom měla zásluhu skutečně italská pochoutka, ale po pohádkové sezoně se Leicester stal poprvé v historii vítězem anglické ligy.

    Ke smůle hráčů Manchesteru City má jejich kouč Pep Guardinola zcela opačný přístup. V roce 2016, kdy nastoupil k týmu, svým svěřencům tento pokrm zcela zakázal. Pro každého z fotbalistů stanovil navíc i individuální váhový limit a pokud jej někdo překročil, byl dočasně vyloučen z tréninků A týmu.

    Pep Guardinola zakázal svým svěřencům jíst pizzuFoto Koláž iSport

  • David Moyes - hranolky

    Nízkotučné hranolky - tradiční jídlo, které si už léta dopřávali hráči Manchesteru United večer před zápasem. Když v roce 2013 přišel k týmu skotský trenér David Moyes, tento letitý rituál ihned zatrhnul. „Bylo to proto, že několik hráčů mělo nadváhu a hranolky mi při dietě nepřipadnou zrovna jako ideální jídlo,“ bránil se současný kouč West Hamu poté, co jej tehdejší obránce Manchesteru United Rio Ferdinand za tento krok veřejně zkritizoval.

    David Moyes, zatrhnul v Manchesteru United letitý rituál - hranolky před zápasemFoto Koláž iSport

  • Arsène Wenger - čokoládové tyčinky

    Když francouzský kouč Arsène Wenger přišel v roce 1996 k Arsenalu, nestačil se divit. „Byli velmi dobří na hřišti, ale taky to uměli docela rozjet s vínem a pivem mimo hřiště,“ popsal bývalý trenér ve své autobiografii. Kromě toho, že se Wenger pokusil v klubu změnit v té době proslulou kulturu pití, chtěl upravit také stravovací návyky hráčů.

    „Když jsem jel jako kouč s Arsenalem na můj první zápas, zakázal jsem jim po cestě na stadion jíst čokoládové tyčinky Mars. Pamatuju si, jak v zadní části autobusu pak skandovali 'Chceme zpátky naše tyčinky',“ líčí v knize.

    Po zavedení novinek v tréninku a stravě vyhrál Wenger s Arsenalem tři tituly Premier League, včetně ikonické sezony The Invincibles, kdy Arsenal neprohrál jediný ligový zápas. Kromě toho získal s týmem také čtyři Anglické poháry a v roce 2006 se dostal do finále Ligy mistrů.

    Kromě toho, že se Wenger pokusil v klubu změnit v té době proslulou kulturu pití, chtěl upravit také stravovací návyky hráčůFoto Koláž iSport

  • Fabio Capello - kečup

    Také italský trenér Fabio Capello si myslí, že by hráči měli konzumovat jídlo bez dalších dochucovadel. Když byl trenérem anglického národního týmu, nemohli dokonce používat kečup a na stolech zakázal máslo (aby nesnědli tolik chleba). Capello proslul svým přísným přístupem k dietám a tréninkovým režimům, čímž si mezi hráči příliš obliby nezískal.

    Když byl trenérem anglického nároďáku, zakázal jim dokonce používat kečup a másloFoto Koláž iSport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud