16. června 2023 • 15:10

Úklid v Arsenalu: zmizí až 12 hráčů. Opora míří za Čechy, co s talenty?

Autor: vfo
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Titul v Premier League nakonec unikl, přesto nelze Arsenalu upřít další výkonnostní skok. Trenér Mikel Arteta posouvá klub i hráče na vyšší level. Chce víc. S tím souvisí i zlepšování kádru. O posilách se jedná. Dorazit by mohl/měl Declan Rice či Kai Havertz. Zároveň je potřeba se i s některými fotbalovými zaměstnanci rozloučit. Kádr Gunners by v létě mohlo opustit až 12 jmen. Na odchodu je opora, rekordní posila i talentované mládí. Už není prostor pro průměrnost.

  • Granit Xhaka

    Domluveno, čeká se na oficiální oznámení. Švýcar míří do Bayeru Leverkusen, kde se stane spoluhráčem českých reprezentantů Adama Hložka a Patrika Schicka. Tedy má to ještě jeden háček. Arsenal sice souhlasí s odchodem opory, ale transfer neposvětí do té doby, než si zajistí náhradu. Tou by se měl stát Declan Rice z West Hamu, o jehož přestupu na Emirates Stadium se jedná.

  • Kieran Tierney

    V 26 letech se ocitl v ideálním věku, přesto si stálé místo v základní jedenáctce Gunners nevybojoval. Snaží se, dře. Ohromně poctivý a zajímavý bek. Jenže kouč Mikel Arteta na levém kraji upřednostňuje Oleksandra Zinčenka. Skotský reprezentant tak často naskakuje jen z lavičky, což ho štve. Pochopitelně, každý chce hrát. Zájem o něj jeví Newcastle a je pravděpodobné, že uspěje.

  • Emile Smith Rowe

    Odchovanec a stále nesmírně talentovaný ofenzivní záložník, jenž zahraje i z křídla. V sezoně 2021/22 nastřílel 10 ligových branek, jenže poslední ročník se potýkal se zraněním. Moc toho neodehrál. A když byl zdravý, do sestavy se dostával těžko. V Arsenalu na jeho postu panuje konkurence. Emile potřebuje hrát, rozvíjet se. Hostování by mu prospělo. Arteta ovšem chce široký kádr.

  • Reiss Nelson

    Podobný případ jako Emile Smith Rowe. Uplynulou sezonu zápasil spíš se zraněními. Zvládl jen 11 duelů v Premier League, všechny až jako střídající hráč. V létě mu končí smlouva, ale podle posledních zpráv se dohodne na pokračování v Arsenalu, i když jej oslovilo několik klubů z Itálie, Francie i Anglie. Na přestup ho klub nepustí. Zároveň mu ale negarantuje místo v sestavě…

  • Folarin Balogun

    Prožil fantastický ročník. Na hostování v Reims nasázel parádních 21 gólů v 37 zápasech Ligue 1. O pozornost se přihlásil. Jenže… Na hrotu v Arsenalu hraje Gabriel Jesus, navíc dost možná dorazí Kai Havertz. Místo pro amerického forvarda tedy moc není. Mluví se o zájmu AC Milán, který nabízí údajně až 30 milionů eur (713 milionů korun). Gunners by mohli zvážit jeho zhodnocení.

  • Nicolas Pépé

    Nejdražší posila v historii Arsenalu, která se ne zrovna povedla. Poslední sezonu strávil na hostování v Nice. V 19 ligových duelech se prosadil 6krát. V Londýně s ním už nepočítají, chtějí se ho zbavit. Otázkou je, kolik za něj inkasují? Pořizovací náklady se přitom vyšplhaly na 80 milionů eur (1,9 miliardy korun). Teď za něj nedostanou ani polovinu z toho, navíc mu končí příští rok smlouva…

  • Cédric Soares

    Pravý bek, který se u Gunners příliš neuchytil. Dorazil ze Southamptonu a v poslední sezoně odehrál za Arsenal jen dva ligové duely. Pravda, druhou polovinu ročníku strávil na hostování ve Fulhamu, kde zasáhl do šesti zápasů v Premier League a hned 9krát zůstal jen na lavičce. Kontrakt na Emirates Stadium má ještě na rok, s největší pravděpodobností ho ale nedodrží. Hledá si nové angažmá.

  • Pablo Marí

    Poslední sezonu strávil na hostování v italské lize. V říjnu zažil hororový moment, když ho v Miláně během nákupů s rodinou pobodal šílenec. Během útoku zemřelo pět lidí. Marí se ale rychle uzdravil, vynechal čtyři utkání a opět se vrátil na trávníky, kde se mu dařilo. Angažmá v Monze se od nového ročníku změní v trvalý přestup.

  • Albert Sambi Lokonga

    Stále mladý 23letý talentovaný střední záložník. V Arsenalu to má ale těžké a jen složitě se prosazuje do základní sestavy. Navíc v létě mu na jeho postu přibude patrně silnější konkurence. Druhou polovinu minulé sezony hostoval v Crystal Palace a v tom dalším by si něco podobného mohl zopakovat. Potřebuje hrát, ne sedět na lavičce. Otázkou je, zda nepřestoupí jinam trvale.

  • Ainsley Maitland-Niles

    Univerzál, který zahraje na kraji zálohy i obrany. Naposledy hostoval v Southamptonu, se kterým sestoupil. V létě mu u Gunners končí smlouva a hledá novou výzvu. Chce hrát, což mu Arsenal nezaručí. V 25 letech už posbíral fotbalové zkušenosti, aby se někde stal platným členem základní sestavy. Podle posledních zpráv o nabídky nemá nouzi.

  • Rob Holding

    Poctivý, oblíbený. Fotbalem se baví, usmívá se. Žije si svůj vysněný život. Pravdou je, že pokud se Arsenal chce posunout na další, vyšší level, potřebuje lepší hráče. Holding působí jako záloha, když je potřeba, zaskočí. Ne vždy jsou to ale prvotřídní výkony. V Anglii se mluví o tom, že Gunners by se jeho odchodu nebránili.

  • Nuno Tavares

    Za Arsenal odehrál ročník 2021/22, jenže Artetu úplně neokouzlil. Poslední sezonu hostoval v Marseille, kde se rozehrál. Francouzská liga mu sedla. Z pozice levého beka či wingbeka se gólově prosadil hned 6krát. Co s ním bude dál? Zatím se neví. Spekuluje se, že by u Gunners mohl dostat ještě šanci přesvědčit. Zároveň kolem něj krouží zájemci.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud