Jakub Plaskura
15. srpna 2023 • 04:30

Nová Chelsea: nejdražší střed pole na světě. Vše je o důvěře, říká kouč

Autor: Jakub Plaskura, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nová doba na Stamford Bridge? Tak vypadalo úvodní kolo Premier League na půdě Chelsea. U postranní čáry kmital Mauricio Pochettino jako symbol lepších časů. Do základu proti Liverpoolu poslal hned 4 letní přírůstky. Celkem se v dresu Blues představilo 7 nových tváří a ve šlágru kola se ukázalo, že Chelsea může být zpět na dříve vydobytých pozicích. „Chtěli jsme vyhrát a měli jsme vyhrát, ale je to jen začátek dlouhé cesty,“ řekl po remíze 1:1 s Reds Pochettino.



Robert Sánchez, Axel Disasi, Levi Colwill a Nicolas Jackson nastoupili v základu, Malo Gusto, Ian Maatsen a Lesley Ugochukwu zasáhli poprvé do zápasu Chelsea v Premier League jako náhradníci.

Argentinský kouč Mauricio Pochettino se změn nebál. Však taky po zpackané sezoně k určitým novinkám v modré části Londýna muselo dojít a fanoušci možná ze začátku chvíli tápali, kdo a kde za jejich milovaný klub hraje.

„Přišli jsme na způsob, jak efektivně pracovat, což je nejdůležitější. Je to o víře a vzájemné důvěře. Spojení od prvního dne v týmu je fantastické,“ hovořil Pochettino o nově se tvořící družině v Chelsea.

Argentinský stratég bude muset ukázat velkou dávku progresivního jednání a schopnost rychlé adaptace v týmu, kde se ani hráči mezi sebou tolik neznají. Vzhledem ke zbrklému a marnivému chování amerického majitele Todda Boehlyho, bylo nutné přivést na lavičku kouče, kterému se nerozklepou kolena při prvním tajfunu v šatně či na přestupovém trhu.

Začátek utkání proti Liverpoolu sice byl v režii hostů, což se potvrdilo i gólem Luise Díaze, ale domácí se nesložili a postupně převzali iniciativu. Enzo Fernández si podmanil střed pole svým přehledem a zatím zůstaly vyvráceny zvěsti o Disasiho slabině, kterou je rychlost. Nový stoper obstál a dokonce skóroval při svém debutu. Napodobil tak Bena Chilwella či Trevoha Chalobaha, tedy další beky, kteří se trefili hned při prvním startu za Blues.

Vzhledem k přestavbě kádru je však předvedená hra a bod proti Liverpoolu pozitivem. „V minulé sezoně zažila Chelsea mnoho frustrujících remíz. Tato remíza by se sice také dala nazývat frustrující, ale celkově to bylo jiné, protože jsme byli lepším týmem,“ řekl sebevědomě Pochettino.

Teď vedení v čele s americkým megalomanem Boehlym přivedlo Pochettinovi za rekordní sumu 115 milionů liber (zhruba 3,2 miliardy korun) Moisése Caiceda z Brightonu, který vyztuží střed pole vedle Enza Fernándeze, jehož Chelsea koupila z Benfiky v přepočtu za necelé tři miliardy korun. V Londýně se tak utvoří suverénně nejdražší středová dvojice světa.

A aby toho nebylo málo, daří se omladit kádr. Je tím ale dvanáctá příčka z minulé sezony pohřbena? Chelsea míří zpět k nejvyšším metám, a pokud Pochettino dokáže od počátku tým stmelit, může být na Stamford Bridge znovu veselo.

K tomu ale potřebuje i prázdnou čekárnu u doktora. Proti Liverpoolu měl na marodce šestici svěřenců, kde vyčnívá Christopher Nkunku. Po Liverpoolu k nim přibyl nově zvolený kapitán Reece James, ale jeho stav Pochettino bagatelizoval. Šrámy hlásil i Chilwell.

O Chelsea se také ohledně ostrých krajů obrany rozpovídala ikona Manchesteru United Gary Neville. „Zápas s Liverpoolem ukázal, že má Chelsea velký potenciál a Pochettino je tím správným mužem, aby kočíroval mladý a talentovaný kádr. Pokud by ale došlo na vážnější zdravotní problémy Jamese a Chilwella, může to rozhodit celý koncept týmu.“

Už v neděli 20. srpna čeká na Pochettinovu Chelsea venkovní duel s West Hamem Tomáše Součka a Vladimíra Coufala.

Chelsea FC Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud