11. listopadu 2011 • 17:11

Další trest pro Moggiho. Za vyhrožování jde na čtyři měsíce do vězení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý generální manažer fotbalového klubu Juventus Turín Luciano Moggi dostal jen pár dní poté, co byl odsouzen za korupci, další trest. Podle agentury AP byl čtyřiasedmdesátiletý funkcionář poslán na čtyři měsíce do vězení za vyhrožování generálnímu manažerovi AS Řím Franku Baldinimu.



Baldini v červnu 2008 vypovídal před soudem v souvislosti s rozsáhlým korupčním skandálem v italském fotbale z roku 2006. Moggi, pro kterého chtěl státní zástupce osmiměsíční trest, mu před tím však vyhrožoval a řekl mu "dej si pozor, nebo budeš mít problémy".

Moggi byl už v úterý odsouzen za roli ve zmíněném skandálu k pěti letům a čtyřem měsícům vězení. Funkcionář podle obžaloby vybudoval síť kontaktů, jejichž pomocí ovlivňoval nasazování rozhodčích pro zápasy Juventusu a také určoval, kteří soupeřovi hráči mají před duelem s turínským klubem dostat karty.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud