6. července 2018 • 05:00

Změny pro Ronalda v Juventusu? Jiná pozice a žádný rival jako Messi

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
  • Dny Cristiana Ronalda v Realu Madrid jsou podle všeho u konceDny Cristiana Ronalda v Realu Madrid jsou podle všeho u konceFOTO: Profimedia.cz

    Schyluje se k jedné z největších přestupových bomb posledních let. Hvězdný Cristiano Ronaldo by měl odejít z Realu Madrid a přijít si na ještě pohádkovější peníze v Juventusu Turín. Podle některých informací by by mohl být nositel dresu číslo 7 představený stylově už tuto sobotu 7. 7. Jaké změny by portugalskou superstar v případě dotažení transferu potkaly?

  • Peníze

    Foto 

    V Realu si nejslavnější fotbalová "sedmička" v historii vydělala 21 milionů eur ročně, tedy okolo 556 milionů korun. Juventus by se plácl přes kapsu ještě o trochu víc, Ronaldo by bral až 30 milionů eur, tedy 781 milionů korun. Transfer by měl vyjít italský velkoklub na 100 milionů eur, což je snížená hodnota výstupní klauzule, kterou Real údajně v lednu tohoto roku stanovil pro případné zájemce vyjma Barcelony, Paris SG Saint-Germain a Manchesteru United. Jenže Ronaldo už Juventusu i vydělává. Za poslední tři dny stoupla hodnota jeho akcií na burze o 22 procent.

  • Dominance v domácí soutěži

    Ronaldo si kontroloval tvář v telefonu lékaře Realu přímo na hřištiFoto Profimedia.cz

    Postavení Juventusu na domácí scéně je mnohem dominantnější než v případě Realu. Tady není žádná Barcelona, která by mu komplikovala život. Juventus letos Serii A ovládl už posedmé v řadě. Vyjma druhé Neapole měl od ostatních pronásledovatelů minimálně osmnáctibodový odstup. Bílý balet sice bezesporu patří k nejproslulejším klubům na světě, dominuje v Lize mistrů, ale v La Lize bral pohár za posledních sedmi let jen dvakrát, na první příčce se střídal s Barcelonou a Atlétikem Madrid.

  • Jiné místo na hřišti

    Další neuvěřitelný výkon Cristiana Ronalda - dal hattrick proti ŠpanělskuFoto ČTK

    Hodně se mluví také o tom, na jakém postu by případně Ronaldo v Juventusu nastupoval. Zatím se zdá, že by dostal výsostné místo na hrotu, což by byla oproti levému křídlu v Realu pro CR7 změna. Přesně tam ho do sestavy zařadil italský deník Tuttosport či britská rozhlasová stanice talkSPORT.

  • Konkurence

    Cristiano Ronaldo opouští hřiště posmutnělý, Portugalci na čampionátu končíFoto Reuters

    V Juventusu by byl Ronaldo za boha. Ne, že by snad nebyl i v Realu, ale v Itálii by prostě a jednoduše neměl tak velkou konkurenci. Pozornost by se soustředila hlavně na něj, což je situace, která mu stoprocentně vyhovuje. Navíc by si v poklidu mohl dokráčet pro nejlepšího střelce soutěže a být nejužitečnějším hráčem svého celku. Přece jen nebude mít žádnou hvězdnou konkurenci a srovnání v podobě Messiho, s ním by se zkrátka mohl Juventus stát v Serii A neporazitelným.

  • Pohárová výzva

    Gólová radost Cristiana Ronalda ve finále Ligy mistrů proti JuventusuFoto Profimedia.cz

    Real je bezesporu gigant na evropské scéně. V posledních pěti finálových zápasech Ligy mistrů chyběl jen jednou, navíc všechny zbylé vyhrál. Juventus se k poslednímu, vytouženému utkání dopracoval v historii celkem devětkrát, sedmkrát přitom prohrál. Jednou, v roce 2017, byl katem dokonce sám Ronaldo, když při výhře Realu 4:1 vstřelil dva góly. Teď by ho měl posunout na vrchol, o jehož dobytí italští šampioni hodně stojí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud