Jakub Plaskura
12. července 2023 • 20:30

Pohádková smlouva pro Pogbu. Porve se o pověst v Juve, či kývne šejkům?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Saúdskoarabská Pro League se pasovala do letního lovce velkých ryb na přestupovém trhu. Do sítí už polapila nejedno zvučné jméno z evropských velkoklubů a řada hráčů tak následuje Cristiana Ronalda. Úkol je jasný – v co nejkratším čase zvýšit kvalitu a prestiž tamní soutěže. Teď se navíc šejkové přetahují o Paula Pogbu, jehož poslední rok je poznamenán skandály a zraněními. Jenže Pogba nadále patří Juventusu. Mnozí v Itálii by jej však se sbalenými kufry směr Arabský poloostrov viděli rádi.



Když se před rokem Pogba vracel do Juventusu po šesti letech v Manchesteru United, vypadalo to, jako když v Turíně vítali ztraceného syna. „Odcházel kluk, ale vrací se muž a šampion, který je stejně dychtivý po úspěších jako tenkrát,“ znělo kupříkladu v jednom z mnoha prohlášení, která bujaře Pogbu opěvovala po návratu zpět pod Apeninami.

Jenže po roce dochází k vystřízlivění. Francouzský potížista naskočil v dresu Staré dámy dohromady jen k 10 soutěžním zápasům a ani jednou neodehrál celých 90 minut. Dle smlouvy, kterou v Turíně uzavřel, tak stála každá minuta Pogby na trávníku italský klub v přepočtu 1 189 664 milionu korun. Není proto divu, že se množí hlasy, aby Pogba z Juventusu odešel.

„Je to velký problém, který musí Bianconeri vyřešit. Situace kolem Pogby ale ukazuje, že Juve nemá jasnou představu jak dál. Jeho chování není fér, štve mě to,“ nechal se už před časem slyšet někdejší záložník Juventusu Marco Tardelli. Zastání přitom Pogba nemá ani u mnohých fanoušků.

Důvodem jsou jeho opakující se zranění, nejprve meniskus v koleni, pak potíže se stehenním svalem, ale během rekonvalescence se na sociálních sítích chlubil, jak si užívá volna na horách, k tomu šarvátky s vyděrači a bratrem Matthiasem, který slavnějšího sourozence obvinil například ze šamanismu. Pogba si prý platil čaroděje, se kterým ho údajně seznámil bývalý obránce Paris Saint-Germain Serge Aurier a Pogba měl jeho služeb využívat k začarování soupeřů už na MS 2018 a o rok později si měl šaman posvítit i na Kyliana Mbappého před odvetou osmifinále Ligy mistrů, kdy tenkrát Pogbův Manchester United narazil právě na Pařížany.

Francouz si byl na konci sezony vědom, že kvůli skandálům a jako zraněného maskota na tribunu jej Juventus loni nepřiváděl a vydal na sociální sítě prohlášení plné sebereflexe, že za jeho zraněními stojí z velké části i psychický nátlak, kterým si musel projít. „Snažil jsem se být trpělivý a hledat útěchu ve fotbale, který tolik miluji, ale nebylo mi přáno kvůli zranění. Teď můžu být jen trpělivý, ale už nyní se cítím psychicky lépe. Udělám maximum pro návrat do nejlepší formy, abych mohl pomoci svému týmu vyhrávat, protože to je důvod, proč jsem tady. Tak jsem vám chtěl jen říct, že se nevzdám,“ vydal hráč vzkaz, jakoby ho snad námluvy s Arabským poloostrovem ani nezajímaly.

Do udobřovací mise mezi Pogbou a Juventusem se totiž vměstnali zájemci ze Saúdské Arábie. Pogba je spojován s týmem Al-Ahlí, který už v létě ulovil Roberta Firmina či Edouarda Mendyho a kromě Pogby cílí i na další veliká jména jako Sergio Ramos, Sadio Mané či dokonce Stanislav Lobotka.

Ještě více však o francouzského středopolaře usiluje Al-Ittihad. Poslední saúdskoarabský mistr už v létě podepsal Karima Benzemu a N'Gola  Kantého. Sází teď přitom na oba hvězdné Francouze, že svého krajana přitáhnou.

Na stole má být údajně tříletá smlouva na 128 milionů liber, jak uvádí La Gazzetta delo Sport. Stejný zdroj tvrdí, že Juventus je připraven zbavit se francouzského přívažku za pouhých 10 milionů eur, což je pro Arabský fotbalový svět pakatel. Vše tedy závisí na samotném hráči, jestli skutečně bude chtít svou pověst v Juventusu překlopit do pozitivního světla, nebo sehraje roli tučná gáže.

Top letní odchody do Saúdské Arábie:

  • Karim Benzema: Real Madrid -> Al-Ittihad (zdarma)
  • N'Golo Kanté: Chelsea -> Al-Ittihad (zdarma)
  • Roberto Firmino: Liverpool -> Al-Ahlí (zdarma)
  • Marcelo Brozovič: Inter Milán -> Al-Nassr (18 mil. eur)
  • Edouard Mendy: Chelsea -> Al-Ahlí (18,5 mil. eur)
  • Kalidou Koulibaly: Chelsea -> Al-Hilál (23 mil. eur)
  • Jota: Celtic -> Al-Ittihad (29 mil. eur)
  • Rúben Neves: Wolverhampton -> Al-Hilál (55 mil. eur)

Juventus FC Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud