16. prosince 2008 • 13:13

Nedvědovo střídání? Svalové problémy

Autor: har
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co je s Pavlem Nedvědem, který opustil bitvu Juventusu s AC Milán po půlhodině hry? Zprávy jsou kusé, ale v kuloárech se hovoří o svalových problémech. Více se však v Itálii rozebírá vítězství „staré dámy“ v poměru 4:2.



Na olympijském stadionu v Turíně teprve svítila 29. minuta, když čtvrtý rozhodčí zvedl u postranní čáry tabulku s číslem jedenáct.
Nebývá to zvykem, ale „nezničitelný stachanovec“ Pavel Nedvěd tentokrát neměl na vybranou. Tělo mu řeklo stop.

Nedvěd popřel spekulace. Končí >>>

Co se mu přihodilo? Oficiální informace zůstávají za zdmi Juventusu. Ty neoficiální však hovoří o svalových trablech. Český záložník prý začal pociťovat tahání ve svalu, vzkázal to na lavičku domácího celku a fyzioterapeuti hned doporučili, aby byl v rámci prevence stažen z trávníku.

Nedvěd: Sparta na Slavii nemá >>>


V deštivém a chladném prostředí nechtěli riskovat vážnější komplikace.
Nejasná je i budoucnost bývalého kapitána české reprezentace. Podle italského deníku Tuttosport Nedvědova manželka Ivana v rozhovoru s tímto listem naznačila, že její muž zřejmě bude hájit turínské barvy i v příští sezoně.

Nedvěd: Reprezentace mi chybí >>>

Nedvěd to vzápětí důrazně dementoval a přidal, že o tom, co s ním bude od léta 2009, už je rozhodnuto, ale zveřejnění konkrétního scénáře nechá na svém zaměstnavateli.

Nicméně spekulace na tento účet se hromadí. Jedna z posledních říká: „Na Nedvěda mocně naléhá brankář Buffon, aby ještě o rok prodloužil pobyt na hřišti.“ Na druhou stranu zase Buffona vábí pohádkovými finančními podmínkami do Anglie zámožní majitelé Manchesteru City ze Spojených arabských emirátů.

Téma Nedvěd se ovšem včera na Apeninském poloostrově neřešilo. Hitem číslo jedna byl nedělní triumf Juventusu nad AC Milán.

„Potřebovali jsme odehrát velký zápas a také jsme ho odehráli,“ zářil spokojeností Claudio Ranieri, kouč vítězů, kteří odvěkému rivalovi naložili čtyři góly.

„Nevím, jestli hrál Juventus v této sezoně lepší zápas. Ale jsem moc šťastný. Z vítězství a ze způsobu, jakým k němu tým došel,“ doplnil.

„Zimní přestávka pro nás bude užitečná,“ povzdechl si naopak Carlo Ancelotti, trenér poražených.

Ti mohou už pomalu zamávat plánům o dobytí scudetta, tedy mistrovského titulu. Po šestnácti kolech ztrácejí na vedoucí Inter Milán devět bodů. Druhý Juventus „jen“ šest.

Koncert černobílých barev měl tři hlavní interprety: brazilského útočníka Amauriho, autora dvou branek, a dva zástupce nastupující generace mladíků: Marchionniho a De Ceglia, jenž nahradil právě Nedvěda.

„Paolo a Claudio hráli skvěle. Stejně jako Amauri,“ souhlasil Ranieri.
Všichni tři borci na mokrém trávníku opravdu zářili. První dva byli nositeli rychlosti, Amauri připomínal silou v šestnáctce i neomylnou koncovkou Drogbu.

„Očekával jsem to. Proto jsme také za Amauriho zaplatili tolik peněz,“ poznamenal Ranieri na pozadí 23 milionů euro, které Juventus v létě investoval do kanonýra Palerma. Teď se prý pro něj chystá italský pas, aby ho mohl kouč Lippi povolat do národního týmu.

Ancelotti pro změnu už netrpělivě vyhlíží Davida Beckhama, který v lednu přijde do AC na hostování. „A my teď musíme na hřišti nechat všechno a z porážky v Turíně se odrazit k lepším časům,“ doplnil brankář Christian Abbiati.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud