26. října 2019 • 13:45

Taková penalta tu nebyla! V Německu ji kuriózně způsobil náhradník

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O druholigovém zápase v Německu se mluví po celém světě. Proč? Fotbalisté Kielu v pátečním utkání zvítězili doma 2:1 nad Bochumí navzdory kurióznímu pokutovému kopu. Hosté dostali možnost zahrávat penaltu poté, co jeden z náhradníků Kielu za brankou vyšlápl do hřiště.



Záložník Michael Eberwein se společně se spoluhráči rozcvičoval za vlastní brankou, kde ve 37. minutě zachytil míč po nepřesné střele bochumského Silvéreho Ganvouly. Dostal se však při tom do hřiště a rozhodčí po konzultaci s videem nařídil kvůli porušení pravidel pokutový kop. Ten Ganvoula, jenž si penaltu „vybojoval“, proměnil a vyrovnal na 1:1.

Domácí ale v druhé půli vstřelili vítězný gól a Eberwein si mohl oddychnout. „On to pravidlo neznal. Myslím, že si ale ještě v této sezoně bude muset ledacos vyslechnout,“ řekl trenér Kielu Ole Werner.

Detailní záběr kuriózního penaltového zákroku náhradníka Kielu
Detailní záběr kuriózního penaltového zákroku náhradníka Kielu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud