16. září 2020 • 11:48

Bundesliga začne i s fanoušky. Úřady na zkoušku povolily pětinu kapacit

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na německé fotbalové stadiony se v omezeném množství vrátí fanoušci. Vláda tři dny před startem bundesligy rozhodla o tom, že v rámci uvolnění opatření proti šíření koronaviru mohou fotbalové, hokejové, basketbalové, házenkářské a volejbalové kluby naplnit kapacitu stadionů z 20 procent.



Jde o dočasný krok, který bude po šestitýdenním zkušebním období znovu vyhodnocen. Podle agentury DPA také zatím není jasné, jestli všechny bundesligové kluby stihnou připravit stadion pro návrat příznivců. Nový ročník německé ligy odstartuje už v pátek zápasem Bayernu Mnichov se Schalke.

Minimálně na čtyřech stadionech se však příznivci objeví, protože několik klubů od místních hygienických úřadů dostalo už dříve svolení k otevření části tribun. Dosud se přitom v Německu s návratem diváků na sportovní akce počítalo nejdříve v říjnu.

Zápasy Brém s Herthou Berlín a Lipska s Mohučí bude moci sledovat 8500 diváků, což odpovídá zhruba 20 procentům kapacity obou stadionů. Na utkání Eintrachtu Frankfurt s Bielefeldem bude vpuštěno 6500 příznivců a na duel Unionu Berlín s Augsburgem může 5000 diváků.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud