Jan Podroužek
6. června 2023 • 18:30

Jarolím o Bayernu: Kahn? Byli rádi, že končí. Jak Müller rozhodil Dortmund...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pojďme ještě na chvíli zpátky k bundesligovému závěru, vždyť stál za to. A nejen úplně nejvýš, ale i ve druhé a ve třetí lize se to mydlilo do úplně posledních minut zápasů. Bývalý záložník David Jarolím vše poctivě sledoval a vzhledem k tomu, že má blízko k činovníkům německých klubů, umí poskytnout i pohled trochu za kulisy. „Když Bayern oznámil konec Oliho Kahna, slyšel jsem, že v kancelářích byli lidi rádi,“ říká například.



Bayern pojedenácté v řadě mistrem, Hamburk bude už šestou sezonu v kuse jen ve druhé lize. To jsou dva kluby v životě Davida Jarolíma, k nimž má přirozený vztah a momentálně je dělí šílená propast. „Po tom vývoji sezony, po celém bláznivém průběhu a při všech problémech, které Bayern provázely, je svým způsobem neuvěřitelné, že má zase titul,“ říká.

Jak je vůbec možné, že takový kolos potkají až tak obrovské obtíže, v takové míře? Má to souvislost s desetiletou hegemonií, která možná teď měla padnout?
„Já bych to nazval jako boom, několikanásobný. V první řadě pustili Lewandowského, jednoho z nejlepších střelců světa, který uměl zlomit i těsné zápasy. A navíc byl světová třída, která působila i na soupeře v Lize mistrů. Myslím, že takový frajer mužstvu chyběl právě v téhle soutěži.“

Sadia Maného nelze považovat za náhradu?
„Ne, není to tenhle typ hráče, je úplně jiný, raději hrává z křídla, rozbíhá to, to je jeho způsob. A Choupo-Moting je dobrý kluk, řekl bych i dobrý fotbalista, ale neutáhne tuhle úroveň. V podstatě všude, kde byl, ho brali spíš jako žolíka. Lidi z Bayernu kudy chodili, tam říkali, že mají nejlepší kádr v Evropě. Já to upřímně tak necítil.“

Mohli mít Erlinga Haalanda?
„Chtěli ho, ale přes jeho

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud