18. května 2009 • 15:13

Opustí Džeko Wolfsburg?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Elitní střelecké duo z Wolfsburgu Grafite, Edin Džeko se možná po této sezoně rozdělí. Zatímco Brazilec Grafite vyhlašuje, že chce v klubu zůstat, bosenský kanonýr prý i kvůli odchodu trenéra Felixe Magatha zvažuje přestup.



Oba útočníci táhnou Wolfsburg k zisku premiérového titulu, který má klub před posledním bundesligovým kolem na dosah. Grafite s Džekem se v této sezoně postarali už o 51 gólů svého mužstva, tabulku střelců týmu a zároveň celé ligy vede o jednu branku třicetiletý Brazilec.

Ten má ve Wolfsburgu smlouvu do roku 2011 a podle agentury DPA jí brzy prodlouží ještě o další dva roky.Jiná je situace v případě bývalého teplického kanonýra Džeka, kolem nějž už několik měsíců krouží zástupci evropských velkoklubů typu Arsenalu, Manchesteru nebo AC Milán.

Také autor 25 gólů v této sezoně má se svým zaměstnavatelem smlouvu do roku 2011.Roli v Džekových úvahách o odchodu může sehrát také fakt, že na konci ročníku v klubu skončí kouč Magath. "Jsem zklamaný, že jde trenér pryč.

Ale teď se chci nejprve stát mistrem a co bude potom, se uvidí," řekl Bosňan po sobotním utkání v Hannoveru, v němž hattrickem pomohl svému mužstvu k vítězství 5:0. Wolfsburg má před závěrečným kolem v čele tabulky náskok dvou bodů před dvojicí Bayern Mnichov, Stuttgart.

Džeko přišel do města Volkswagenu před dvěma lety z Teplic za 2,5 milionu eur, nyní je jeho cena na trhu údajně téměř desetkrát vyšší. V souboji o Zlatou kopačku pro nejlepšího kanonýra Evropy je s 50 body aktuálně pátý za Markem Jankem ze Salcburku (58,5), Samuelem Eto'em z Barcelony (58), Diegem Forlánem z Atlétika Madrid (56) a spoluhráčem Grafitem (52).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud